Dopinga lietošanā pieķertie Pauels un Simpsone vaino savu fizioterapeitu (2)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/Scanpix

Dopinga lietošanā pieķertie slavenie Jamaikas sprinteri Asafa Pauels un Šerona Simpsone notikušajā vaino savu fizioterapeitu - kanādieti Krisu Ksurebu.

Kā ziņots, sporta sabiedrību šokējošā notikumu pavērsienā svētdien apstiprinājās informācija, ka dopinga lietošanā ir pieķerti šīs sezonas līderis 100 metru sprintā un viens no planētas ātrākajiem skrējējiem Taisons Gejs no ASV, bijušais pasaules rekordists Pauels, kā arī olimpisko spēļu un pasaules čempionātu medaļniece Simpsone.

Abi jamaikieši notikušajā vaino savu fizioterapeitu, ar kuru aizvadīja kopīgu treniņnometni Itālijā. Pēc informācijas izplatīšanās par pieķeršanu dopinga lietošanā vietējā Itālijas policija veikusi kratīšanu sportistu viesnīcā un uzsākusi izmeklēšanu par Pauela, Simpsones un Ksureba darbībām. Visi trīs Itāliju jau ir pametuši.

Itālijā izmeklēšana uzsākta, balstoties uz aizliegumu valstī ievest, iegādāties un lietot aizliegtos stimulantus.

Pauels un Simpsone lietojuši aizliegto vielu oksilofrīnu, kas darbojas līdzīgi kā efedrīns, lai arī tam ir atšķirīga ķīmiskā uzbūve. Abu vielu lietošanu sportistiem aizliegusi Pasaules Antidopinga aģentūra (WADA).

Naktī no svētdienas uz pirmdienu veiktajā viesnīcas kratīšanā no abu sportistu un viņu fizioterapeita numuriņiem konfiscētas aptuveni 50 kastes ar dažādiem preparātiem, kuru saturs tuvākajā laikā tiks izpētīts laboratorijā.

Abi sportisti par iespējamo iemeslu pozitīvajām dopinga analīzēm min uztura bagātinātājus, taču pašlaik netiek apgalvots, ka Ksurebs ar to palīdzību apzināti apgādājis sprinterus ar dopingu.

Kā ziņots, Gejs, kuram pieder trīs labākie šīs sezonas 100 metru skrējieni pasaulē, jau svētdien paspēja atsaukt savu dalību gan no piektdien gaidāmā Dimanta līgas posma, gan no augustā Maskavā gaidāmā pasaules čempionāta. Tuvākajā laikā tiks pārbaudītas Geja analīžu B proves, bet līdz tam viela, kuras lietošanā viņš ir pieķerts, netiek atklāta. Zināms, ka dopinga analīzes 30 gadus vecajam sportistam tika ņemtas ārpus sacensību kārtas.

Pauels un Simpsone dopinga lietošanā pieķerti pagājušajā mēnesī notikušajās Jamaikas kvalifikācijas sacensībās dalībai pasaules čempionātā.

Gan Pauels, gan Simpsone nolieguši, ka būtu apzināti lietojuši aizliegtās vielas. Tikmēr Gejs izteicies, ka viņu ir pievīlusi kāda persona, arī uzsverot, ka apzināti dopingu viņš nav lietojis.

Tiek ziņots, ka Jamaikas kvalifikācijas sacensībās pasaules čempionātam dopinga lietošanā pieķerti kopumā pieci sportisti, taču šī informācija vēl nav apstiprināta. Gan planētas ātrākā cilvēka Useina Bolta, gan pasaules čempiona 100 metru sprintā Johana Bleika pārstāvji uzsvēruši, ka šie sportisti aizliegto vielu lietošanā nav pieķerti.

Atgādinām, ka jūnijā dopinga lietošanā tika pieķerta izcilā jamaikiešu sprintere Veronika Kempbela-Brauna, kurai izmeklēšanas laikā piemērota pagaidu diskvalifikācija.

Komentāri (2)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu