Ventspilī notiks Baltijā lielākie ielu sporta veidu svētki ar pasaules zvaigžņu piedalīšanos (1)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Vērienīgākais ielu sporta un kultūras festivāls Baltijā «Ghetto Games» jau otro gadu notiks valsts rietumkrastā Ventspilī, kur no 8. līdz 11. augustam ieradīsies vairāk nekā 1500 dalībnieki no 20 valstīm.

«Ghetto Games festivālā Ventspilī» šogad notiks sacensības un dažādas aktivitātes 20 sporta veidos - armvrestlingā, BMX frīstailā, ekstrēmajā skrituļslidošanā, ielu basketbolā, ielu dejās, ielu florbolā, ielu futbolā, ielu motociklu frīstailā, longbordos, MTB frīstailā, regbijā 7, skeitbordā, skeitborda slalomā, skimbordos, veikbordā, velo polo, velotriālā un citos.

Ventspils skeitparkā esktrēmās skrituļslidošanas un BMX frīstaila sacensībās dalībnieki no visas Eiropas un tālākām valstīm cīnīsies par Ventspils pilsētas domes priekšsēdētāja Aivara Lemberga naudas balvām 3000 latu vērtībā.

Uz BMX frīstaila sacensībām ieradīsies labākie Baltijas un Eiropas braucēji, tostarp «Red Bull“ komandas pārstāvji. Šogad pieteikušies arī vairāki sportisti no Lielbritānijas lielākā BMX frīstaila zīmola «Seventies Distribution». Pasākumu vadīs pazīstamais BMX sacensību komentētājs Zaks Jankušs jeb Catfish no saulainās Kalifornijas. Viņš līdz šim ir vadījis gan prestižās «Simple Session» sacensības Igaunijā, gan tāda mēroga svētkus ekstrēmo sporta veidu pasaulē kā «X-Games».

Uz ekstrēmās skrituļslidošanas sacensībām dalībniekus šogad aicina viens no vadošajiem pasaules skrituļslidotājiem, jūrmalnieks Nils Jansons, kura vārdā nosaukta šī disciplīna. Jau zināms, ka Ventspilī klātienē varēs vērot amerikāni Džošu Glovicki, zviedru Frederiku Andersenu un citus pasaules ekstrēmās skrituļslidošanas elites brucējus.

Uz festivālu ieradīsies arī virkne Eiropā godalgotu dejotāju – «Ghetto Dance" sacensības vērtēs un meistarklases festivālā pasniegs viens no labākajiem Beļģijas dejotājiem, starptautiskās deju apvienības «KOBO Power“ dalībnieks Zeks Svaga (Zach Swagga). Viņš ir bijis tādu prestižu čempionātu finālists kā «Juste Debout“ un «House Dance Forever“.

Uz Ventspili atbrauks arī pazīstamais franču dejotājs un horeogrāfs Mārvins Gofins (Marvin Gofin), kurš nesen piedalījies popdīvas Madonnas koncerttūres «MDNA“ veidošanā. Viņš kopā ar komandu «R.A.F.Crew“ piedalījies pasaules čempionātu finālos un veidojis Francijā populāro ielu deju teātra iestudējumu «R.A.F.City’z“. Saviem kolēģiem pievienosies arī komandas «Los Kassos“ dejotājs Nelson, kurš vienā gadā spējis uzvarēt trijos starptautiskos ielu dejotāju čempionātos – «Juste Debout“ (Francija), «UK Bboy Championship“ (Lielbritānija) un «Keep On Dancing“ (Ķīna).

Savukārt armvrestlinga sacensībās dalībnieki sacentīsies par Latvijas čempiona titulu. Ielu vingrošanā norisināsies Baltijas atklātais čempionāts. Ventspilī festivāla ietvaros velotriālistiem un regbija 7 spēlētājiem tiks rīkotas Latvijas čempionāta 3.posma sacensības.

Viena no festivāla kulminācijām būs ielu motociklu frīstaila šovs festivāla trešās dienas vakarā, kurā piedalīsies Jānis Rozītis un Lauris Klēbahs no apvienības «Stuntfighters.lv“, kā arī gaidāmi viesi no citām valstīm.

Festivāla ietvaros apmeklētājus izklaidēs virkne Latvijā labāko dīdžeju, tostarp Funky Breakout, DJ Get Dizzy, DJ Sergucci, DJ Vento, DJ Ziggy, DJ Aspirīns un citi. Ventspilī uzstāsies arī mūzikas konkursa «Ghetto Faktors“ pusfinālisti, kuru vidū ir daudzi Latvijā jau popularitāti ieguvuši dziedātāji un jaunie talanti.

Plānotas arī dažādas meistarklases, par kurām sīkāka informācija būs atrodama festivāla mājas lapā.

  • Dienas sporta programmas skatītājiem būs pieejamas bez maksas.

Festivālu rīko ielu kultūras un sporta kustība «Ghetto Family“ sadarbībā ar Ventspils pilsētu.

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu