Edgars Eriņš: Pēc 11 gadiem desmitcīņā vajadzēja pārmaiņas (9)

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: R. Oliņš/Apollo

Latvijas rekordists desmitcīņā Edgars Eriņš, kurš tagad pievērsies bobslejam, sarunā ar «Apollo» pastāstīja par pirmajiem iespaidiem sev jauna sporta veida treniņos.

«Pirmā treniņnometne kopā ar bobslejistiem man bija jūnija sākumā Usmā, bet principā bobslejam sāku gatavoties jau kopš testiem janvārī. Vairāk strādāju pie spēka vingrinājumiem, trenējos kopā ar lodes grūdēju Māri Urtānu, kurš man bija sastādījis programmu. Bet, kad Māris guva savainojumu, turpināju pēc identiska principa strādāt viens pats,» stāsta Eriņš.

«Nevarētu teikt, ka bobsleja treniņos mani kaut kas pārsteidza. Arī ar lielāko daļu puišu biju pazīstams jau iepriekš. Sākumā varbūt nebija tik viegli iejusties jaunajā kolektīvā, jo vieglatlēti ir nedaudz atvērtāki, tomēr tagad otrajā treniņnometnē Ventspilī jau viss ir kārtībā.»

«Čaļi šeit ir spēcīgāki, konkurence ir daudz lielāka, jo vieglatlētikā to neizjutu vispār. Nepārtraukti ir jāliek klāt un smagi jātrenējas,» secina Edgars. «Skaidrs, ka gandrīz visi ir man priekšā tieši spēka ziņā, tādēļ ir jāuzlabo rādītāji ar, tā saukto, tačku, kad jāstumj 100 kilogramu smagi rati. Pietrūkst spēka kājās un pieklibo arī tehniskais izpildījums, taču ar katru treniņu sanāk arvien labāk, ko paliecina arī rezultāti

«Martā vienreiz nobraucu ar bobu pa ledus trasi. Man jau bija sastāstīts, ka var traki beigties, bet man patika, viss bija kārtībā,» atceras Eriņš. «Cerams, ka izturēšu līdz rudenim, un tad jau redzēs, kā man klāsies. Saka, ka uz ledus esot vieglāk nekā šeit, stumjot tačku

«Galvenais mērķis ir tikt komandā un aizbraukt uz Soču olimpiskajām spēlēm, bet šāds mērķis ir ikvienam no tiem, kas šeit trenējas,» uzsver Edgars.

«Vai desmitcīņai ir pielikts punkts? Pagaidām mani bobslejā viss apmierina. Pēc 11 gadiem gribējās kaut ko pamainīt, turklāt pagājušajā gadā man bija operācija un nomira treneris [Andrejs Iecelnieks], tādēļ tīri psiholoģiski gribējās atiet no daudzcīņas. Taču punktu vēl neesmu pielicis,» atzīst Eriņš.

Tikmēr jautāts par sprintera Ronalda Arāja iespējām iekļauties bobsleja vidē, Edgars saka: «Viņam vislielākās grūtības būs iziet rehabilitāciju pēc nesen veiktās cirkšņa operācijas, jo šeit ļoti daudzi vingrinājumi ir tieši uz tām vietām. Esmu ar viņu runājis un teicu, lai šajā ziņā nepārforsē. Ja viņš būs pie labas veselības, tad nedomāju, ka viņa būs problēmas, jo viņam ir gan ātrums, gan spēks. Cik saprotu, tad uz nākamo nometni pēc divarpus nedēļām viņš jau būs ar mums

Komentāri (9)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu