Jaunā Latvijas talantu šova atlase pulcē teju 700 jauniešu (12)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka/LETA

17.jūlijā, no 11:00 rītā šova telpās kuplā skaitā piepildīja jaunieši, jo norisinājās Kanāla 2 rudens šova Jaunā talantu fabrika pirmā atlase! Tai bija pieteikušies kopumā 693 cilvēki, kuri vēlas apgūt dziedāt prasmi pie mūzikas profesionāļiem, virzīties uz saviem mērķiem un augt muzikāli!

Sanākušos jauniešus vērtēja Jaunās talantu fabrikas žūrija: vokālais pedagogs Edgars Kramiņš, dziedātāja Jolanta Gulbe-Paškeviča un dziesmu autors, dziedātājs Dons. Tieši šie trīs pieredzējušie mūzikas profesionāļi šova laikā kļūs par jauno talantu skolotājiem. Atlasē piedalījās arī šova producente Ilze Ūdre un muzikālā producente Karīna Tropa, kā arī citu LNT šovu un raidījumu producents Guntars Gulbiņš.

  • Pieteicās vairāki simti

Pavisam šova Jaunā talantu fabrika pirmajai dalībnieku atlases kārtai pieteicās 693 jaunieši, no kuriem žūrija izvēlējās 90 pretendentus, kas piedalīsies šova otrajā atlasē. Tajā tiks izvēlēti 12 jaunieši, kuri jau augusta vidū startēs Kanāla 2 rudens vērienīgākajā talantu šovā.

«Iespēju bez maksas izglītoties pie Latvijas labākajiem vokālajiem pedagogiem un papildināt savas vokālās un skatuviskās prasmes izmantoja tiešām Latvijas mērķtiecīgākie un, nebaidīšos teikt, arī talantīgākie jaunie mūziķi. Viņi grib būt mūzikā, grib un arī spēj darboties, ko pierādīja atlases augstais vokālais līmenis, kā arī dalībnieku dažādība. Atlasē mēs redzējām ļoti raibu starptautisko un arī žanrisko līmeni, tāpēc jau tagad varam teikt, ka, sākoties Jaunajai talantu fabrikai, būs ko redzēt un arī dzirdēt,» saka Jaunās talantu fabrikas producente Ilze Ūdre.

  • Radoši jaunieši

Atlase - tā ir interesanta pieredze. Nemitīga dziesmu vārdu atkārtošana, trīcošas rokas un satraukums - tas viss bija redzams un jūtams atlases telpās. Pirmā atlases kārta pulcēja daudzus spilgtus un radošus jaunos talantus. Viens no jauniešiem uz atlasi bija ieradies ne vien pidžamā, bet arī pirms dziesmas izpildīšanas iedzēra jēlu olu, lai balss skanētu labāk! Savukārt kāda cita jauniete pirms sava priekšnesuma nosēdās uz zemes un paralēli dziedāšanai ritmiski sita līdzi paņemto krūzīti. «Ja tiksi otrajā kārtā, tad neaizmirsti paņemt līdzi krūzīti,» piebilda Dons.

Liels skaits jauniešu atlasē uzstājās, spēlējot ģitāru. Jo īpaši žūrijas uzmanību pievērsa kāds jaunietis ar skatuves vārdu Aurums - viņam pie ģitāras bija piestiprināts Latvijas karodziņš, kuru, kā viņš pats atzina, nekad neņemot nost. Karodziņš un jaunieša izpildītā The Sound Poets dziesma Kalniem pāri radīja patriotisku noskaņu. Lai arī šī dziesma nav viegli izpildāma, daudzi jaunieši atlasei bija izvēlējušies tieši to.

Starp jaunajiem dalībniekiem uz atlasi bija ieradušies arī jau dažādos šovos iepazīti dalībnieki - Mārtiņš Grunte un Māra Katarska, kā arī Dziedošo ģimeņu dalībniece Arina Ņikonova un vairāki Koru Kari dalībnieki. Turklāt atlasē bija iespējams vērot visplašākā spektra talantus - R’n’B, repa, popa, roka, operas un tautiskā mūzikas stila piekritējus.

Interesantākos dalībniekus un neparastākos priekšnesumus skatītāji varēs vērot Jaunās talantu fabrikas atlases raidījumos jau 5. un 12.augustā 21:00 Kanālā 2!

Komentāri (12)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu