Latvijai medaļa šķēpmešanā arī Eiropas Jaunatnes Olimpiādē (1)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Dainis Caune, žurnāls Sports

Eiropas Jaunatnes vasaras Olimpiādē šodien patīkamu pārsteigumu sagādāja šķēpmetējs Patriks Gailums, kurš izcīnīja bronzas godalgu.

Šodien bija Olimpiādes ceturtā sacensību diena un vieglatlētikas stadionā tika sadalīti vairāki medaļu komplekti un pirmo godalgu Latvijai šodien sarūpēja šķēpmetējs Gailums. Labākajā mēģinājumā jaunais sportists šķēpu raidīja 65,73 metru tālumā, bet sacensībās uzvarēja Turcijas pārstāvis Emins Onsels, ar rezultātu 68,50 metri.

Vēl šodien no mūsējiem Dagnis Roziņš piedalījās diska mešanas sacensību finālā. Viņš savā labākajā mēģinājumā rīku raidīja 50,49m tālumā un šis rezultāts viņu ierindoja astotajā vietā.

Astoto vietu Olimpiādes sacensībās izcīnīja arī lodes grūdēja Elīna Ratkus, kura labākajā mēģinājumā lodi grūda 13,66m tālumā. Labāks rezultāts padevās Jūlijai Tarvidei, kura piedalījās augstlēkšanas sacensībās - viņa ļoti veiksmīgi pārvarēja augstumus līdz 1,72 metriem, taču šis augstums Jūlijai šoreiz nebija pieveicams un mūsējā sacensības noslēdza augstajā sestajā vietā.

Vēl meiteņu trīssoļlēkšanas sacensībās Ieva Turķe sasniedza rezultātu 11,78 metri un tas viņu ierindoja astotajā vietā.

Kārtējos startus aizvadīja peldētāji, kuriem bija jāaizvada kvalifikācijas sacensības. Neviens no mūsu peldētājiem pusfināliem diemžēl nespēja kvalificēties, taču vistuvāk pusfinālam tika Emīls Pone, kurš 100m uz muguras veica 1:00,27 minūtēs, palika tūlīt aiz kvalifikācijas strīpas un kopvērtējumā ieņēma 18. vietu. Vēl no mūsējiem - Dana Kolidzeja 100m brasā veica 1:17,89 minūtēs un ierindojās 20.vietā, Artūrs Pesockis 200m tauriņstila distanci veica 2:15,15 minūtēs un izcīnīja 23. vietu, Arvis Aigars 100m brīvā stila distancē finišēja pēc 54,11 sekundēm un ieņēma 24. vietu, bet Krista Ceplīte startēja 400m brīvā stila distancē un izcīnīja 15. vietu.

Šodien riteņbraukšanas grupu braucienā meitenēm bija jāveic 55km distance, bet zēni sacentās 71km distancē. Laika apstākļi šodien riteņbraukšanai nebija labvēlīgi, jo ārā valdīja pamatīga tveice. Meitenes startēja no rīta. Jau pirmajā aplī kritienu piedzīvoja Viktorija Sipoviča, kurai ķibeles sagādāja ķēde. Abas pārējās – Elīna Sauka un Endija Rutule, distanci veica sekmīgi un finišēja 17. un 19. vietā.

Zēniem trasē klājās daudz smagāk un ne reizi Dāvis Perševics, Ēriks Toms Gavars un Nils Ķelderis nespēja pat izvirzīties lielās grupas vidusdaļā un sacensības noslēdza kā vieni no grupas pēdējiem dalībniekiem.

Olimpiādes džudo turnīrs šodien nebija veiksmīgs nevienam no Latvijas sportistiem. Zaudējumus jau pirmajās cīņās piedzīvoja gan Linda Bēniņa svara kategorijā līdz 70kg, gan Dāvis Dūda svarā līdz 73kg, gan arī Gints Būmeisters, kurš neveiksmi pirmajā cīņā piedzīvoja svara kategorijā līdz 81kg.

Eiropas Jaunatnes vasaras Olimpiāde beigsies jau rītvakar ar noslēguma ceremoniju, taču līdz tam mūsējiem vēl ir jāaizvada dažas sacensības. Rītdien, noslēdzošajā Olimpiādes sacensību dienā uz starta vēl izies šķēpmetēja Laine Donāne, kā arī pēdējos startus aizvadīs džudists Ralfs Rūsiņš un peldētāji.

Pārliecinošā līderes godā medaļu kopvērtējumā atrodas Krievijas jaunie sportisti, kuri ir izcīnījuši kopumā 20 medaļas, no kurām deviņas ir zelta, septiņas sudraba un četras bronzas. Otrajā vietā kopvērtējumā atrodas Ungārija ar 10 medaļām (septiņas zelta, viena sudraba, divas bronzas), bet trešo vietu ieņem Lielbritānijas sportisti ar 12 godalgām (četras zelta, sešas sudraba, divas bronzas).

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu