TV skatītājus priecēs vēsturisks raidījumu cikls «Kara debesu varoņi» (26)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Televīzijas kanāls «National Geographic» ir sācis rādīt jaunu dokumentālo raidījumu ciklu «Kara debesu varoņi», kas sniedz Tev lielisku iespēju padziļināt vēstures zināšanas un iegūt plašāku redzējumu par slavenām aviokaujām un to dalībniekiem.

«Kara debesu varoņi» ir elpu aizraujoši stāsti par pārcilvēcisku izturību, pašaizliedzīgu vīrišķību un apbrīnojamu varonību. Tie ir kaut kas daudz vairāk nekā karavīra pienākums pret dzimteni.

Vairums raidījumu ir par pilotiem, kas piedalījās Otrajā pasaules karā, kad cīņa par kundzību gaisa telpā pirmo reizi vēsturē kļuva par ļoti būtisku faktoru. Divkaujas debesīs izrādījās daudz svarīgākas nekā jebkad iepriekš, un tieši piloti nereti kļuva par kara spožākajām zvaigznēm.

Lai gan Vācijas gaisa spēku piloti pierādīja, ka ir ļoti prasmīgi un spēj notriekt simtiem pretinieku, tomēr ar laiku viņi savas pozīcijas zaudēja par labu sabiedroto lidotāju prasmēm un vadību gaisa telpā pārņēma Lielbritānija, PSRS un ASV.

Šķiet, viens no aizkustinošākajiem stāstiem ir par jauniem, apdāvinātiem un patriotiskiem afroamerikāņiem, kuriem bija aizliegts dienēt Savienoto Valstu bruņotajos spēkos. Tomēr cilvēktiesību aktīvistu spiediena dēļ ASV prezidents Franklins Rūzvelts ierosināja izveidot īpaši afroamerikāņiem paredzētu pilotu apmācības programmu. Lai gan sākumā tas bija revolucionārs eksperiments, tas izraisīja būtisku pavērsienu Amerikas vēsturē un galu galā ļāva sakaut nacistu iznīcinātājus.

Citā sērijā varēsi iepazīties ar kādu gaisa kuģa ekipāžas locekli, kurš Otrā Pasaules kara laikā 6000 metru augstumā nodzēsa aizdegušos lidaparāta spārnu. Būs arī vēstījums par lidotāju iznīcinātāju, kurš Vjetnamas kara laikā notikušā gaisa kaujā notrieca četras pretinieka lidmašīnas.

Skaties ceturtdienās, plkst. 20.00, kanālā «National Geographic»!

Komentāri (26)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu