Mazurs: Līdz šim nevienā spēlē neesam labi trāpījuši metienus no distances (2)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: FIBA Europe

Latvijas U-18 basketbola izlases galvenais treneris Nikolajs Mazurs pēc uzvaras Eiropas čempionāta otrā posma pirmajā spēlē pār Horvātiju (72:65) portālam «basket.lv» izcēla, ka šodien puiši nospēlējuši kā komanda.

«Pirms diviem gadiem U-16 čempionātā horvātiem zaudējām bez variantiem, bet šajā laikā ir notikušas ļoti lielas pārmaiņas. Viņiem nav viens spēlētājs, mums ir klāt divi garie – Pasečniks un Porziņģis. Toreiz viņi jau bija fiziski nobrieduši, un ar spēku mūs nospieda visās pozīcijās. Šodien mēs pie groziem izcīnījām par 20 bumbām vairāk un aizsardzībā labi izturējām pretinieku spiedienu,» salīdzina Mazurs.

«Galvenais, ka šodien nospēlēja KOMANDA. Piesakās spēlētāji, kuri var laukumā aizvietot līderus, ja kādam spēle neiet. Tieši tādēļ pēc sliktā sākuma, daudzajām kļūdām un lielajiem mīnusiem spējām salauzt spēli

«Pasečnikam spēles sākumā savilka muguru, bet ļoti labi «nokapāja» Rolands Šmits. Arī Ervīns Mežnieks uznāca un nospēlēja super. Izprovocēja divas piezīmes, savāca bumbu, iemeta trijnieku, aizsardzībā ļoti palīdzēja,» norāda treneris.

«Šodien neveiksmīgi aizvadījām pirmās minūtes, ne visai labi sākām otro un trešo ceturtdaļu, taču tā drīzāk ir sakritība. Galvenais, ka spējam savākties ceturtdaļas pabeigt savā labā,» uzskata Mazurs.

«Līdz šim nevienā spēlē neesam labi trāpījuši metienus no distances, un visu laiku strādājam uz to, lai spēlētāji atgūtu pārliecību. Tāpēc, pat ja «nekrīt», no brīvām situācijām jāmet. Kad Lomažs trāpīja pret zonu, arī pārējie kļuva drošāki. Iemeta gan Gludītis, gan Geks, gan Mežnieks. Pozitīvās emocijas palīdzēja panākt izšķirošo pārsvaru (64:47 – 34.minūtē),» skaidro treneris.

«Pēc tam dažās epizodēs slikti nospēlējām aizsardzībā, bija vairāki nesekmīgi uzbrukumi. Horvāti ir pieredzējuši spēlētāji – Eiropas kadetu čempioni, pasaules čempionātā spēlējuši. Viņi spēlē gudru basketbolu, un māk iziet no grūtām situācijām. Uz kādu brīdi viņi pārņēma iniciatīvu, tomēr galotni noturējām pietiekami pārliecinoši.»

«Nākamo pretinieku Turcijas komandu, kas līdz šim čempionātā uzvarējusi visās spēlēs, nesen pieveicām pārbaudes mačā, bet rīt būs cita spēle. Toreiz abas komandas izmantoja tikai dažas sadarbības, bet te centīsimies pārsteigt pretiniekus un viņi gribēs sagādāt problēmas mums. Turkiem ir izteikti līderi – saspēles vadītājs Stipahi, uzbrucējs Birsens. Pirmais uzdevums – nobremzēt turku ātros uzbrukumus, kuri viņiem ir tikpat bīstami, cik horvātiem. Pozicionālā spēlē spēki ir līdzīgi. Būs ļoti interesanta spēle,» nākamos pretiniekus raksturo Mazurs.

Komentāri (2)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu