«VEF Rīga» VTB līgā spēlēs arī pret Volgogradas «Krasnij oktjabrj» (1)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Par VTB Vienotās basketbola līgas (VBL) jauno dalībnieci kļuvusi Krievijas komanda Volgogradas «Krasnij oktjabrj», kurai rīkotāji dalībai sacensībās piešķīruši īpašo ielūgumu jeb wild card.

Komanda turnīrā spēlēs B apakšgrupā kopā ar Latvijas čempioniem «VEF Rīga». Bez šīm vienībām B apakšgrupā spēlēs arī Krievijas klubi Maskavas CSKA, Maskavas apgabala «Himki», Samāras «Krasnije kriļja» un Ļubercu «Triumf», kā arī Ukrainas vicečempioni Mariupoles «Azovmaš», Kazahstānas čempioni «Astana», Lietuvas trešais spēcīgākais klubs Klaipēdas «Neptunas» un Baltkrievijas čempioni Minskas «Cmoki».

Volgogradas klubs turnīrā aizstās Lietuvas čempionus Kauņas «Žalgiris», kas šomēnes negaidīti paziņoja par izstāšanos no VTB līgas, to pamatojot ar saspringto spēļu grafiku ULEB Eirolīgā.

Lēmumu par vietas atvēlēšanu turnīrā tieši šai komandai pieņēmis līgas prezidents Sergejs Ivanovs.

«Krasnij oktjabrj» komanda ir dibināta 2012. gadā un savas mājas spēles aizvada arēnā ar 3500 skatītāju vietām. Klubs solījis līdz 2014. gada 1. janvārim pārcelties uz jaunu arēnu, kuras ietilpība būs vismaz 5000 skatītāju vietas.

Pērn «Krasnij oktjabr» komanda spēlēja Krievijas Superlīgas čempionātā, kur izslēgšanas turnīrā nepārvarēja astotdaļfinālu.

A apakšgrupā spēlēs Krievijas klubi Krasnodaras «Lokomotiv-Kubaņ», Kazaņas «Unics», Krasnojarskas «Jeņisej», BK «Ņižņij Novgorod» un Sanktpēterburgas «Spartak», kuru pārstāv latvietis Jānis Strēlnieks, cita latvieša Jāņa Blūma pārstāvētā Lietuvas komanda Viļņas «Lietuvos Rytas», BK «Doņeck» no Ukrainas, «CEZ Nymburk» no Čehijas, Zgoželecas «PGE Turow» no Polijas un Igaunijas čempioni Tallinas «Kalev», kurus pērn pārstāvēja latvietis Armands Šķēle.

Turnīra izspēles sistēma palikusi nemainīga - regulārajā čempionātā katra komanda savā grupā aizvadīs pa 18 spēlēm. Pēc apakšgrupu sacensībām pa sešām labākajām komandām no katras grupas kvalificēsies izslēgšanas cīņām. Pirmo divu vietu ieguvēji automātiski iekļūs ceturtdaļfinālā, bet 3. līdz 6. vietu ieņēmušās komandas aizvadīs astotdaļfinālu.

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu