Belte: Eiropas U-20 čempionāta fināla translāciju Latvijas Televīzijai atteica (56)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Andrejs Baburovs/LETA

Latvijas Televīzijai (LTV) netika dota iespēja raidīt U-20 Eiropas basketbola čempionāta finālspēli, kurā par uzvaru cīnījās Latvijas basketbola izlase, jo no Starptautiskās Basketbola federācijas (FIBA) pilnvarotās masu mediju aģentūras «The Sportsman» saņemts rakstisks atteikums «bez iespējām par to diskutēt», apgalvo LTV valdes priekšsēdētājs Ivars Belte.

LTV pārstāvji biznesa portālam «Nozare.lv» skaidroja, ka FIBA pārdeva raidtiesības starptautiskajai mediju aģentūrai «The Sportsman». Kad Latvijas komanda tika pusfinālā, LTV kontaktējās ar FIBA un «The Sportsman», kuri pārraidīšanas iespēju iegādi atteica un «izvairījās no tālākas komunikācijas».

«Mēs esam pārsteigti par to, ka licence netika pārdota nevienai Latvijas televīzijai, jo uzskatām, ka mūsu puiši ar savu lielisko sniegumu bija pelnījuši, lai tas tiktu parādīts Latvijas skatītājam,» uzsvēra Belte.

LTV vadība ir lūgusi FIBA skaidrojumu. «LTV, tāpat kā visa Latvijas sportistu saime un sporta skatītāji, ir nesapratnē par situāciju, kura liedza nedēļas nogalē parādīt visas valsts iedzīvotājiem mūsu puišu lielisko sniegumu U-20 Eiropas čempionātā Tallinā. Latvijas skatītājs un mūsu sportisti bija pelnījuši, lai šī spēle tiktu translēta,» uzsver LTV vadītājs.

Belte uzskata, ka par tiešraižu jautājumiem būtu jādomā «sistēmiski un konceptuāli, nevis situatīvi». Viņš piebilda, ka pašreizējais LTV finansējums to neatļauj. «Apsveicams un, cerams, konstruktīvs ir Zaļo un zemnieku savienības (ZZS) aicinājums sākt diskusiju uz šī precedenta bāzes, lai pievērstu ne tikai sabiedrības, bet arī likumdevēja uzmanību sabiedriskā medija situācijai, kas diemžēl ierobežotā finansējuma dēļ daudzus sporta veidus neļauj pilnībā atspoguļot mūsu skatītājam,» teica Belte.

Komentāri (56)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu