Biedriņš kluba maiņas dēļ nespēlēs Latvijas izlasē (138)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: R. Oliņš/Apollo

NBA komandas Jūtas «Jazz» latviešu basketbolists Andris Biedriņš paziņojis, ka arī šogad tomēr nepalīdzēs Latvijas valstsvienībai, vēsta Latvijas Basketbola savienības oficiālā mājaslapa.

«Pāreja no Goldensteitas «Warriors» uz Jūtas «Jazz» radījusi jaunu situāciju, kuru centīšos izmantot,» Biedriņš iezīmēja savas tuvākās prioritātes, bet LBS prezidents Valdis Voins spēlētāja lēmumu komentējis lakoniski: «Gaidām Andri nākamgad.»

«Nav noslēpums, ka pēdējās sezonas «Warriors» sastāvā man nav bijušas veiksmīgas. Pāreja uz «Jazz» mana līguma darbības pēdējā gadā pavērusi jaunas iespējas, kuras centīšos izmantot. Tāpēc esmu nolēmis laikus – jau augusta pirmajā pusē – doties uz ASV, lai pienācīgi sagatavotos sezonai. Turklāt šādā situācijā negribu riskēt ar savainojumiem,» lēmumu pamato Biedriņš.

«Kluba maiņa notika diezgan negaidīti un lika pārskatīt visus plānus. Vajadzēja izsvērt visus aspektus, tāpēc mana izšķirošā atbilde par līdzdalību valstsvienībā kavējās. Sarunā ar LBS prezidentu, ģenerālsekretāru un izlases galveno treneri vienojāmies nākamās sezonas laikā uzturēt ciešākus kontaktus un jau pavasarī pieņemt lēmumu par manu spēlēšanu vai nespēlēšanu. No manas puses svarīgi būs tikai sportiskie apsvērumi – veselības stāvoklis, situācija ar līgumu utt.»

«Novēlu Latvijas komandai veiksmi Eiropas čempionātā. Pats tikko biju Tallinā uz Eiropas U-20 čempionāta finālspēli, un guvu ļoti daudz pozitīvu emociju. Milzīgs prieks par puišiem, no kuriem pats pazīstu tikai dažus. Latvija var būt lepna par tādu jauno paaudzi, un domāju, ka daudzi no viņiem nākotnē spēlēs izlasē,» piebilst Biedriņš.

Komentāri (138)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu