Aicina pārbaudīt ekonomiskas braukšanas prasmes (6)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

No 23.jūlija līdz 31. jūlijam izsludināta pieteikšanās Drošas braukšanas skolas (DBS) un «Statoil Fuel Retail Latvia» rīkotajam trešajam ikgadējam Latvijas ekorallijam «XL bāka», biznesa portālu «Nozare.lv» informēja pasākuma organizatori.

Šogad ekonomiskas braukšanas iemaņas sacensību dalībnieki varēs pierādīt 3.augustā, piedaloties 350 kilometrus garā maršrutā Sloka-Kolka- Miķeļtornis-Sloka un sacenšoties par vismazāko degvielas patēriņu distancē.

Kā norāda DBS apmācību direktors Artūrs Priednieks, gan «zaļā domāšana», gan degvielas cenu kāpums ir raisījis ekonomiskas braukšanas popularitātes kāpumu. Tāpēc esot novērojama augsta potenciālo dalībnieku interese par ekorallija norises datumu.

Vislielākā esot sacensību intriga - kāds tad ir mazākais degvielas patēriņš, ar kuru iespējams veikt 350 kilometrus garu ceļu, un kas ir tā automašīna, ar kuru to iespējams veikt.

Ekorallijā, līdzīgi kā jebkurās citās autorallija sacensībās, dalībniekiem jāveic noteikta maršruta distance ar papildu uzdevumu - patērējot iespējami mazāku daudzumu degvielas. Pirms distances automašīnu bākas tiek uzpildītas ar degvielu, tad aizzīmogotas un distances noslēgumā vēlreiz uzpildītas, lai izmērītu, kāds ir bijis degvielas patēriņš. Lai ekorallija rezultāti būtu salīdzināmi, dalībnieki tiek dalīti sešās grupās atbilstoši to transportlīdzekļu masai, dzinēja tipam un litrāžai. Atsevišķa grupa izveidota dalībniekiem, kuri startēs ar hibrīdautomašīnām.

Dalībnieku skaits ir ierobežots, tāpēc ekipāžas tiks izvēlētas izlozes kārtībā, savukārt dalībnieku saraksts tiks paziņots 1.augustā.

Par ekorallija «XL bāka» uzvarētājiem katrā automašīnu klasē tiks nominētas tās ekipāžas, kas ekorallija maršrutu būs veikušas visekonomiskāk - patērējot vismazāko degvielas apjomu. Sacensību absolūtais uzvarētājs, kas maršrutu būs nobraucis ar viszemāko degvielas patēriņu, kā galveno balvu saņems apmācību kursu no DBS. Savukārt sacensību laikā patērēto degvielu dalībniekiem nodrošina «Statoil Fuel&Retail Latvija».

Komentāri (6)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu