Augusta sākumā Rīgā risināsies vērienīgi autošosejas svētki

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

9. un 10. augustā Rīgā, Biķernieku trasē, risināsies šī gada vērienīgākās autošosejas sacensības Baltijā –  «Riga Summer Race 2013». Tāpat kā pagājušajā gadā  arī šogad uz starta redzēsim ātrākos Latvijas, Lietuvas un Igaunijas autošosejas pilotus, kas savā starpā aizvadīs spraigas un aizraujošas cīņas.

«Riga Summer Race 2013» ietvaros tiks aizvadīti Latvijas, Lietuvas, Igaunijas un Baltijas čempionātu posmi. Uz starta solās iziet vairāk nekā 70 dalībnieki no vismaz četrām valstīm, tādējādi autosporta cienītājiem šī būs vienīgā iespēja šogad Biķerniekos vienuviet redzēt tik daudzus sporta automobiļus.

Latvijas čempionātā tradicionāli visasākās cīņas risināsies Nacionālajā klasē, kurā šosezon jau notikušas vairākas aizraujošas sacensības. Bez ierastajiem līderiem «Riga Summer Race 2013» sacīkstēs Nacionālajā klasē uz starta varētu iziet arī Volgu speciālists Antons Dolgopolovs, kurš jau ir aizvadījis treniņus ar šai klasei sagatavotu 3. sērijas BMW. Treniņos Dolgopolovs parādīja, ka viņam pārsēšanās uz jaunāku un ātrāku auto nesagādā nekādas problēmas, līdz ar to Volgu līderis ir reāls pretendents uz uzvaru.

Baltijas čempionātā uz starta izies divas klases – Kumho Challenge un Baltic Open. Pirmajā no tām dalībnieku skaits varētu pietuvoties ievērojamiem 15 braucējiem, savukārt Baltic Open skatītājus priecēs ar ātrākajām un iespaidīgākajām automašīnām. Par pārsteigumu varētu parūpēties «TVA Racing» ātrākais braucējs Vitālijs Kalmi, kurš, iespējams, Latvijas publikai demonstrēs savu jauno autošosejas monstru. Tāpat tiek cerēts uz ātrākā igauņa Tōnu Sommera (BMW M3) un pagājušā gada uzvarētāja Mareka Matvejeva (Lotus Exige) dalību, lai abi bez tehniskām likstām noskaidrotu «Riga Summer Race» ātrākās mašīnas titulu.

Savu artavu aizraujošai sacensību norisei dos arī igauņu BMW 325 klase, kura Biķerniekos līdz šim vēl nav iztikusi bez kontaktiem un avārijām. Tāpat arī būs interesanti vērot Lietuvas čempionāta klašu braucienus, kuros redzama ļoti liela automašīna daudzveidība, sākot ar klasisko E30 paaudzes BMW M3 un beidzot ar Latvijas autošosejā neredzētiem Alfa Romeo spēkratiem. Nedrīkst aizmirst arī par vēsturiskajām Volgām, kuras kā allaž uz starta stāsies ļoti kuplā skaitā, ar 20 un vairāk automobiļiem.

Domājot par skatītājiem, organizatori uz sacensībām noteikuši ļoti demokrātiskas ieejas cenas. Biļete uz tribīnēm maksās vien 3 latus, savukārt samaksājot 5 latus skatītājiem būs iespējams apmeklēt dalībnieku parku un iepazīties gan ar braucējiem, gan to jaudīgajiem sporta automobiļiem. Bērniem līdz 12 gadu vecumam, pensionāriem un invalīdiem ieejas būs bez maksas.

«Riga Summer Race 2013» tik plašā mērogā nebūtu iespējams uzrīkot bez atbalstītājiem, no kuriem vairāki autošosejai ir uzticīgi jau no pagājušā gada: ģenerālsponsori «TVA» un «Kumho», sponsori «Forcefix» un Rīgas Dome, kā arī atbalstītāji «Moller Auto», kas gādā par organizatoru un drošības transportu sacensībās.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu