Pļaviņš un Pēda šosezon vairs vienā pārī nespēlēs (4)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: FIVB

Latvijas pludmales volejbolisti Mārtiņš Pļaviņš un Jānis Pēda vismaz šosezon vairs vienā pārī nespēlēs, sarunā ar aģentūru LETA izteicās dueta treneris Aigars Birzulis.

Kā ziņots, šī mēneša vidū Šveicē notikušajā «Grand Slam» posmā Pēda iedzīvojās muguras traumā, kuras dēļ duets nepabeidza turnīru, bet Pļaviņam pēc tā tika konstatēts meningīts.

Tagad kļuvis zināms, ka Pļaviņš 10. augustā atsāks treniņus, bet sezonas beigas aizvadīs kopā ar Aleksandru Soloveju. Savukārt Pēda jau sāks gatavošanos sezonai Austrijas klasiskā volejbola klubā Tiroles «Hypo».

«Piektdien Mārtiņš tika izrakstīts no slimnīcas, un, ja nebūs nekādu komplikāciju, 10. augustā viņš atsāks treniņus, jo sezona vēl nav beigusies,» uzsvēra Birzulis. «Jānim ir saistības ar Austrijas klubu, tāpēc pludmales volejbola griezumā šosezon nekas vairs nesanāks.»

Kā jau iepriekš Birzulis prognozēja, sezonas beigās Pļaviņš izmēģinās spēkus ar jauno pludmales volejbolistu Soloveju, kurš darbosies bloķētāja pozīcijā. Duets pirmoreiz varētu startēt Maskavas «Grand Slam» posmā, kas sāksies 21. augustā.

«Jāredz kā sevi parādīs Solovejs,» Birzulis izteicās par nākamo sezonu. «Iespējams, ka viņš izkonkurēs Jāni, bet, ja nē, domāsim.»

Arī pēc Pekinas olimpiskajām spēlēm Pļaviņš bija nokļuvis līdzīgā situācijā. 2009. gadu viņš sāka vienā pārī ar Lauri Iecelnieku, tomēr dueta rezultāti nebija tie labākie, un pēc pasaules čempionāta, kurā viņi palika pēdējā vietā apakšgrupā, sportistu ceļi šķīrās.

2009. gada beigās Pļaviņš pārmaiņus uzspēlēja gan ar Jāni, gan Tomu Šmēdiņu, bet no 2010. gada sezonas par pastāvīgu Pļaviņa partneri kļuva jaunākais no brāļiem Šmēdiņiem, kas vainagojās ar bronzu 2012. gada Londonas olimpiskajās spēlēs.

Kaut pasaules čempionātā šoreiz Pļaviņš un Pēda spēja izkļūt no apakšgrupas, Birzulis iepriekš izteicies, ka Pēdas sniegumā nav vērojams tāds progress, kas varētu liecināt, ka laika gaitā viņš spētu kļūt par vienu no pasaules labākajiem pludmales volejbolistiem.

Solovejs ir 22 gadus vecs un lielāko daļu savas karjeras spēlējis kopā ar Rihardu Finsteru, šogad izcīnot ceturto vietu pasaules U-23 čempionātā.

Pērn neilgi pirms Londonas Olimpiādes Šmēdiņa traumas dēļ Pļaviņš Gštādes «Grand Slam» posmā Šveicē jau startēja pārī ar Soloveju, tomēr, rādot cienījamu sniegumu, zaudēja visos trīs mačos.

Komentāri (4)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu