Troickis: Jūtos iznīcināts un pārguris (4)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/Scanpix

Pazīstamais serbu tenisists Viktors Troickis kategoriski noliedz savu vainu dopinga pārkāpumos un sola iesniegt apelāciju par viņam piemēroto pusgada diskvalifikāciju.

Kā ziņots, bijusī pasaules 12. rakete un 2010. gada Deivisa kausa ieguvējs Serbijas izlases sastāvā sodu izpelnījies par izvairīšanos no asins analīžu veikšanas aprīlī notikušajā Montekarlo «Masters 1000» sērijas turnīrā. Troickis todien iesniedzis urīna paraugus, bet asins paraugi dopinga pārbaužu veikšanai palika neiesniegti. Neatkarīgā tribunāla priekšā sportists vēlāk apgalvojis, ka dopinga kontroles uzraudze atļāvusi viņam asins paraugus neiesniegt, jo todien Troickis nav juties labi. Minētā dopinga kontroles uzraudze vēlāk serba teikto noliegusi.

«Jūtos iznīcināts un pārguris. Šīs neaptverami smagās sankcijas laupa man valodu,» paziņojumā paudis sportists. «Visu savu uzticību nododu Sporta arbitrāžas tiesas (CAS) rokās. Ceru, ka viņi atklās patiesību, kas ir tikai viena.»

Balstoties uz antidopinga noteikumiem, asins parauga neiesniegšana klasificējama kā pozitīvs dopinga tests, lai arī sportists uzsvēris, ka tolaik bijis pakļauts lielam stresam. Pašlaik 27 gadus vecajam Troickim piemērotās diskvalifikācijas termiņš beigsies 2015. gada janvārī.

«Ārste, kura bija atbildīga par analīžu veikšanu, teica man, ka izskatos bāls un slims. Viņa man ļāva neiesniegt asins paraugus, ja rakstiski to paskaidrošu Starptautiskajai Tenisa federācijai (ITF). Viņa man nodiktēja vēstules tekstu un ļāva man iet,» skaidro Troickis. «Tagad mani soda par atteikšanos no dopinga testa veikšanas. Šis ir īsts murgs.»

Pašlaik ATP rangā serbs atrodas 53. vietā, bet viņa augstākā bija 2011. gadā sasniegtā 12. pozīcija. Karjeras laikā Troickis turnīros nopelnījis 4,5 miljonus dolāru (2,4 miljonus latu).

Savu vienīgo ATP raudzes vienspēļu titulu Troickis izcīnīja 2010. gadā, kad triumfēja Maskavas ATP «World Tour 250» sērijas sacensībās. Tajā pašā gadā viņš izcīnīja uzvaru izšķirošajā, piektajā, spēlē Deivisa kausa finālā pret Franciju un palīdzēja Serbijai tikt pie titula.

Savu pēdējo maču serbs aizvadīja ceturtdien Umagas «ATP World Tour 250» sērijas turnīrā Horvātijā, kur otrajā kārtā zaudēja spānim Tomijam Robredo.

Troickis šogad ir trešais dopinga pārkāpumos pieķertais tenisists. Par aizliegto vielu lietošanu maijā uz astoņiem ar pusi mēnešiem tika diskvalificēts brazīlietis Fernandu Romvoli, bet februārī pusgada sodu izpelnījās Barbora Zahlavova Stricova no Čehijas.

Komentāri (4)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu