Latvijā restaurēts «Mercedes-Benz» pretendē uz pasaules slavu (18)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Viens no Latvijas auto restaurācijas darbnīcā «Riga Master Workshop» (RMW) restaurētajiem klasiskajiem «mersedesiem», iespējams, būs skatāms «Mercedes-Benz» nākamā gada klasisko spēkratu foto kalendāra vienā no 12 fotogrāfijām.

RMW īpašnieks Māris Bebris pastāstīja, ka RMW ir iesniedzis «Mercedes-Benz» muzeja izsludinātajā konkursā «Shooting Stars» divas fotomākslinieces Ievas Salmanes uzņemtas fotogrāfijas, kurās redzams darbnīcā restaurētais 1969.gada izlaiduma kabriolets «Mercedes-Benz 280SE» sūnu zaļā krāsā.

«Mēs piedalāmies konkursā, jo ceram, ka žūrija novērtēs gan mūsu darbnīcas, gan fotogrāfiju autores meistarību. Manuprāt, viņas radītās fotogrāfijas izceļas uz pārējo fona, jo tajās redzams ne tikai spēkrats, kā lielākajā daļā citu iesūtīto foto attēlu, bet arī divi cilvēki - vīrietis un sieviete. Tas jau ir kaut kas vairāk nekā vienkārši auto fotogrāfija - tas ir romantisks stāsts, stāsts par klasiskām, nezūdošām vērtībām,» sacīja Bebris.

Auto leģenda vēsta, ka «Mercedes-Benz 280SE» savulaik tika radīts gados jauniem pilsētas tipa cilvēkiem, kuri vēlas baudīt dzīvi - tieši tādi ļaudis redzami fotogrāfijā, viņš piebilda.

Sasaucoties ar RMW koncepciju par vēsturisku vērtību atdzimšanu, fotosesija noritēja Pārdaugavā, Kalnciema kvartālā, kur pēdējos gados savu kādreizējo pievilcīgumu un šarmu ir atguvušas daudzas klasicisma stilā būvētas koka ēkas.

Bebris pastāstīja, ka turpmāk RMW pieaicinās Latvijas labākos fotogrāfus, lai viņi iemūžinātu fotostāstā ikvienu automašīnu, ko atjaunos darbnīca.

«Mercedes-Benz» muzejs savā «Facebook» vietnē informē, ka jau drīzumā kompetenta žūrija izvēlēsies 12 labākās konkursā iesūtītās fotogrāfijas, kuras rotās «Mercedes Benz» nākamā gada klasisko mersedesu kalendāru. Katrs no 12 uzvarētājiem saņems arī naudas balvu - tūkstoti eiro.

Konkursā savas fotogrāfijas ir iesnieguši simtiem klasisko mersedesu fanu no visas pasaules, tostarp no Latvijas, Vācijas, ASV, Polijas, Dienvidāfrikas, Grieķijas.

RMW restaurētās automašīnas ir izpelnījušās lielu atzinību auto speciālistu vidū par restaurācijas darbu augsto kvalitāti. Tās piedalījušās vairākās starptautiskās izstādēs un startējušas dažādos seno spēkratu salidojumos. Automašīnu atjaunošanas kvalitāti un atbilstību autentiskuma prasībām ir apliecinājusi Starptautiskās Seno spēkratu federācijas FIVA tehniskā komisija.

Komentāri (18)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu