Sāpīgs zaudējums Horvātijai, svētdien par bronzu pret Spāniju (95)

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: FIBA Europe

Eiropas U-18 čempionāta pusfinālā šovakar «Arēnā Rīga» Latvijas jaunie basketbolisti ar 68:72 zaudēja Horvātijas vienaudžiem.

Rezultatīvākais Latvijas komandā ar 18 punktiem bija Ivars Rihards Žvīgurs, 17 punktus pievienoja Anžejs Pasečņiks, bet 13 punktus guva Rolands Šmits. Horvātijas izlases labā 16 punktus guva Paolo Marinelli, bet 15 punkti un 12 atlēkušās bumbas bija Karlo Žgaņeca kontā.

Jau no spēles pirmajām minūtēm Latvijas komandai izdevās iegūt pārsvaru, kas pirmajā ceturtdaļā svārstījās no diviem līdz pieciem punktiem, bet pēc nospēlētām desmit minūtēm latvieši bija vadībā ar 23:18. Otrās ceturtdaļas vidū Latvijas U-18 izlasei vienubrīd izdevās panākt pat +12 (34:22), tad piecus punktus pēc kārtas guva horvāti, tomēr pēc pāris minūtēm mājiniekiem atkal bija 12 punktu pārsvars (39:27).

Lielajā pārtraukumā latvieši devās ar +9 (39:30), taču trešās ceturtdaļas vidū Latvijas komandas pārsvars saruka līdz trim punktiem (41:38, 45:42), turklāt nepilnas četras minūtes līdz ceturtdaļas beigām piekto piezīmi nopelnīja Kristaps Porziņģis. Ceturtdaļas beigās horvāti tikai otro reizi mačā izvirzījās vadībā (46:45), bet pirms pēdējām desmit minūtēm latviešiem bija divu punktu deficīts (48:50).

Pēdējās ceturtdaļas sākumā Horvātijas komandas ofensīva turpinājās un rezultāts kļuva jau 56:48, bet vēl pēc vairākiem nesekmīgiem Latvijas basketbolistu uzbrukumiem horvātu pārsvars sasniedza jau 12 punktus (60:48). Tomēr galvenokārt ar Žvīgura pūlēm Latvijas izlasei izdevās sadeldēt rezultāta starpību un trīs minūtes līdz mača beigām rezultāts bija 61:65.

Minūti un 50 sekundes līdz finālsvilpei pēc Geka soda metieniem Latvijai bija vairs tikai -2 (63:65). Pēc strīdīgas epizodes minūti līdz mača beigām tālmetienu trāpīja Bosņaks, bet 23 sekundes līdz finālsvilpei Kristaps Gludītis atjaunoja -2 (68:70). Nākamajā horvātu uzbrukumā latvieši piespieda pretiniekus kļūdīties un pie brīva tālmetiena tika Gludītis, taču kļūdījās, bet Marinelli atbildēja ar diviem precīziem soda metieniem.

Otrajā pusfināla spēlē šovakar Turcija ar 77:75 pārspēja Spāniju, tādējādi svētdien par bronzu latvieši cīnīsies ar spāņiem. Eiropas čempionāta spēle par bronzas medaļām svētdien sāksies plkst. 18.30, bet finālmača sākums paredzēts plkst. 20.45.

Komentāri (95)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu