Ungārijas GP kvalifikācijā ātrākais Hemiltons (6)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/Scanpix

Pirmās formulas pasaules čempionāta Ungārijas «Grand Prix» kvalifikācijas sacensībās šodien uzvaru svinēja «Mercedes GP» britu pilots Lūiss Hemiltons.

Izšķirošajā kvalifikācijas sesijā Hemiltons par nieka 0,038 sekundēm apsteidza trīskārtējo pasaules čempionu un pašreizējo čempionāta kopvērtējuma līderi vācieti Sebastjanu Fetelu no «Red Bull».

No trešās starta vietas sacensības uzsāks «Lotus» komandas franču braucējs Romēns Grožāns, bet ceturtais kvalifikācijā palika Hemiltona komandas biedrs Niko Rosbergs.

Piekto un septīto starta vietu aizņems abi «Ferrari» piloti Fernando Alonso un Felipe Masa, bet starp viņiem stāsies otrs «Lotus» braucējs Kimi Raikonens.

Astotais startēs austrāliešu pilots Daniels Rikjardo («Toro Rosso»), devītais būs «McLaren-Mercedes» braucējs Serhio Peress, bet no desmitās starta vietas sacensības uzsāks otrs «Red Bull» braucējs Marks Vēbers, kuram kvalifikācijā bija problēmas ar «Kers» sistēmu.

Pasaules čempionāta kopvērtējumā līderis ir pēdējo trīs gadu čempions Fetels, kura rēķinā ir 157 punkti, otrais ar 123 punktiem ir Alonso, 116 punkti ir Raikonenam, 99 punkti ir Hemiltonam, 93 punkti ir Vēberam, bet 84 punkti ir Rosberga kontā.

Ungārijas Lielās balvas izcīņa Hungaroringas trasē sāksies svētdien, plkst. 15.00.

Komentāri (6)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu