Dāvis Geks: Bez skatītāju atbalsta EČ pusfināls nebūtu iespējams (7)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: FIBA Europe

Lielākie nopelni par Latvijas U-18 basketbola izlases iekļūšanu pašu mājās notiekošā Eiropas čempionāta pusfinālā ir līdzjutējiem, kuri ceturtdaļfināla mačā pret Lietuvu (71:54) nosvēra uzvaras kausus par labu Latvijas komandai, uzskata Dāvis Geks.

«Tas, kas notika laukumā un tribīnēs, bija fantastika. Man trūkst vārdu,» pēc spēles pret Lietuvu aģentūrai LETA izteicās Geks. «Bijām pārliecināti, ka varēsim pierādīt savu pārspēku pār Lietuvu. Pārbaudes spēlē uzvaru guvām tikai pašās mača beigās, bet šoreiz pirms spēles jutām, ka viss būs kārtībā - šai bija jābūt mūsu dienai. Nekas tamlīdzīgs gan nebūtu iespējams bez skatītājiem. Vislielākais paldies viņiem.»

«Atbalstu jutām jau no pirmās minūtes. Turklāt man šķiet, ka Lietuvas izlase savu patieso sniegumu nespēja nodemonstrēt tieši skatītāju dēļ. Tas viņus salauza, jo taktiski no mūsu puses nebija nekā, kam viņiem būtu jābūt kā milzīgam pārsteigumam,» izcēla basketbolists.

«Pretiniekiem nav iespējams mūsu spēli līdz galam izpētīt, jo mūsu arsenālā ir aptuveni 40 dažādas sadarbības. Ar tām esam strādājuši visas sezonas garumā. Vismaz Lietuvu taktiskajā ziņā izdevās apspēlēt «tīri»,» komandas spēku raksturoja Geks.

Latvija ar gaidāmo pusfināla pretinieci Horvātiju savā starpā jau tikās otrā posma spēlē, kad laukuma saimnieki Liepājā bija pārāki ar 72:65.

«Horvātijas izlasē jāizceļ ļoti ātrā pāreja no aizsardzības uzbrukumā. Tā apturēšana arī ir mūsu galvenais uzdevums, jo uzbrukumā visam, domāju, ir jābūt kārtībā,» pauda Geks. «Pēc šādas spēles nekas cits kā medaļa vairs nav iespējams.»

Komentāri (7)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu