Štrombergs izcīna devīto vietu PČ braucienā uz laiku (2)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: R. Oliņš/Apollo

Aizvadītajā naktī Jaunzēlandē norisinājās pasaules čempionāta BMX riteņbraukšanā individuālā jeb time-trial sacensības junioriem un elitei, portālu «Apollo» informēja Latvijas Riteņbraukšanas federācijas preses sekretārs Toms Markss.

Vīru elites grupā labākais no Latvijas pārstāvjiem bija Māris Štrombergs, kurš izcīnīja devīto vietu, bet par uzvarētāju kļuva ASV BMX sportists Konors Fīlds.

Pasaules čempionāts BMX riteņbraukšanā sākās jau trešdien, bet tikai agrā sestdienas rītā savas sacensības uzsāka elites un junioru grupu sportisti, kuri sacentās braucienā uz laiku jeb time-trial sacensībās. Ja vīru un dāmu elitē 16. ātrāko rezultātu sacentās superfinālā, tad junioru grupā superfinālam kvalificējās tikai pirmo astoņu vietu ieguvēji pēc kvalifikācijas brauciena.

Kā pirmie sacensības uzsāka juniori, starp kuriem Latviju pārstāvēja Kristens Krīgers. Mūsu sportists veica atzīstamu braucienu, uzrādot 16. ātrāko rezultātu, kvalifikācijas uzvarētājam Nikam Kimmanam piekāpjoties par 0,9 sekundēm. Tas gan Krīgeram šoreiz neļāva turpināt cīņu par medaļām superfinālā.

Dāmu elitē Latviju pārstāvēja Smiltenē augusī, bet Valmieras klubu pārstāvošā Sandra Aleksejeva, kura spraigā konkurencē finišēja ar 25. labāko rezultātu, kvalifikācijas brauciena uzvarētājai Marianai Pajonai no Kolumbijas zaudējot par 1,4 sekundēm.

Kā pēdējie savas sacensības aizvadīja elites vīri. Priekšsacīkstēs Latviju pārstāvēja divkārtējais olimpiskais un divkārtējais pasaules čempions Štrombergs, kā arī Rihards Veide un Toms Mankus. Arī elites vīriem šaurajā un ātrajā trasē rezultāti bija pietiekami blīvi. No mūsu sportistiem lielajā superfinālā iekļuva Štrombergs, kurš tajā uzrādīja devīto ātrāko rezultātu, uzvarētājam piekāpjoties par 0,5 sekundēm. Jāpiebilst, ka kvalifikācijā Māris uzrādīja 12. ātrāko rezultātu. Veide sacensības noslēdza 32. pozīcijā, bet Mankus uzrādīja 55. labāko rezultātu.

Naktī uz svētdienu Oklendā norisināsies pamatsacensības, kur Latviju pārstāvēs jau minētie pieci sportisti, kas startēs junioru, dāmu elites un vīru elites grupās.

Komentāri (2)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu