Mazurs: Jā, tiesneši kļūdījās, bet paši neiemetām izšķirošo metienu (53)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: FIBA Europe

Latvijas U-18 basketbola izlases galvenais treneris Nikolajs Mazurs neuzskata, ka Eiropas čempionāta pusfinālā piedzīvotajā zaudējumā pret Horvātiju (68:72) jāvaino mača tiesneši, jo spēlētāji paši nerealizēja metienu, kas varēja atnest uzvaru.

«Otrajā puslaikā mums vajadzēja iznākt laukumā un cīnīties par atlēkušajām bumbām, tomēr šo cīņu ievērojami zaudējām. Nav iespējams uzvarēt, ja par atlēkušajām bumbām zaudē ar vairāk nekā 20 bumbu starpību,» pēc mača izteicās Mazurs. «Kristaps Porziņģis savāca piezīmju normu un vairs nebija apakšā kam cīnīties, jo Anžejam Pasečņikam ir nosēdušās baterijas. Vienkārši viņi izcīnīja vairāk bumbu un līdz ar to izdarīja vairāk metienu.»

«Centāmies kaut ko glābt, tomēr dažās situācijās mums arī nepaveicās. Tiesnesis pie -2 neiedeva nostaigātu un viņi pēc brīža iemeta tālmetienu, bet nu paši esam vainīgi, ka ļāvām viņiem atrauties līdz 12 punktiem,» par spēli, kas gāja kā pa viļņiem izteicās Latvijas izlases treneris. «Spēlētājiem nebija pārliecība metienos un nespējām arī iemest pilnīgi brīvu izšķirošo metienu pie -2. Katru reizi, kad neiemetām brīvos metienus, viņi savāca bumbu un devās uzbrukumā. Beigās uzstādījums bija, ka Ivaram Rihardam Žvīguram jādodas līdz grozam un jāapspēlē pretinieks viens pret vienu.»

«Tālmetienu neprecizitāte pēdējā ceturtdaļā varētu būt attiecināma uz visiem faktoriem - veiksmi, meistarību. Grūti to komentēt, jo treniņos viņi visu met iekšā, bet spēlē jau kuro reizi nevar trāpīt,» secināja Mazurs. «Deviņi punkti pēc pirmā puslaika varbūt radīja tādu nedaudz mānīgu priekšstatu, jo pretinieki neiemeta dažus pavisam brīvus metienus no groza apakšas. Ja tie būtu iekrituši, rezultāta starpība būtu bijusi pavisam niecīga.»

«Trešo ceturtdaļu sākām nekvalitatīvi ar divām kļūdām un atdevām viņiem spēles iniciatīvu. Līdz ar to viss sākās no nulles. Kad mums jau bija -10, spēlētāji mēģināja kaut ko glābt un sākām agresīvāk spēlēt aizsardzībā. Trāpījām metienus un izlīdzinājām spēli, tomēr beigās pietrūka,» atzina treneris. «Pirmajā mačā pret Horvātiju bijām svaigāki un tad mums bija +20 bumbas zem groziem. Toreiz viņus salauzām fiziski, bet šoreiz situācija bija pilnīgi pretēja

«Katru dienu puiši spēlē 30 minūtes un nevar vienā līmenī nospēlēt katrā spēlē, tas ir ļoti grūti,» Mazurs izteicās par Porziņģi, kuram šoreiz bija ļoti neveiksmīgs mačs, kaut dienu iepriekš ceturtdaļfinālā viņš nospēlēja ļoti labi. «Piemēram, Anžejs šodien trešajā ceturtdaļā knapi varēja pārskriet pāri laukuma centram. Tomēr Porziņģa zaudējums bija ļoti nozīmīgs, jo vakar viņš izcīnīja desmit atlēkušās bumbas, bet šodien iespēja tikai vienu. Pārējie spēlētāji šodien vispār negāja pēc bumbām. Līdz ar to pretinieki dominēja zem groza, varēja ieskrieties un mēs vairs nespējām viņus apturēt

Mazurs centās nevainot tiesnešus, kas mačā pieņēma vairākus samērā nesaprotamus lēmumus. «Nesaprotami ir tas, ka spēlējam mājās un galdiņš pretiniekiem iedeva neprecīzu papildus 24 sekunžu uzbrukumu. Tomēr nemeklēšu vainīgos pie tiesnešiem - mēs paši neatskrējām laicīgi aizsardzībā un neizcīnījām bumbas. Jā, tiesneši kļūdījās, bet paši neiemetām izšķirošo metienu. Mums nevajag, lai tiesneši glābj spēli, bet pašiem ir jāspēlē

Cīņa par bronzas godalgām svētdien «Arēnā Rīga» sāksies plkst. 18.30. Tajā Latvija spēlēs ar Turcijas un Spānijas cīņas zaudētājiem.

«Paskatīsimies, kas būs pretinieks un tad arī domāsim. Katra no šīm komandām ir citādāka, tomēr Turcijai un Spānijai līmenis ir aptuveni vienāds,» teica treneris.

Komentāri (53)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu