Airētāja Gulbe pārliecinoši iekļūst pasaules U-23 čempionāta A finālā (1)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: R. Oliņš/Apollo

Latvijas airētāja Elza Gulbe šodien pārliecinoši sasniedza finālu Austrijā notiekošajā pasaules čempionātā akadēmiskajā airēšanā U-23 vecuma grupā.

Savā pusfināla braucienā Gulbe izcīnīja uzvaru, tuvāko sekotāju 2000 metru distancē apsteidzot par vairāk nekā divām ar pusi sekundēm. Pirms tam Gulbe pārliecinoši bija uzvarējusi arī priekšsacīkšu braucienā.

Līdz ar to svētdien latvieti sagaidīs cīņa par godalgām.

Iepriekš šomēnes Gulbe izcīnīja bronzu pasaules Universiādē, bet pērn latviete izcīnīja piekto vietu pasaules U-23 čempionātā un finišēja astotā Eiropas pieaugušo čempionātā.

Tikmēr pārairu divnieks ar Krišu Kalniņu un Gintu Zundi ierindā šodien savā pusfināla airējumā finišēja ceturtajā vietā un svētdien sacentīsies B finālā. Līdz labāko trijniekam, kas ļautu cīnīties par medaļām, viņiem pietrūka vien 0,35 sekundes.

Kā ziņots, pērn Kalniņš un Zunde kļuva par pasaules junioru vicečempioniem un izcīnīja trešo vietu Eiropas junioru čempionātā.

Tāpat šodien C finālu aizvadīja Latvijas pārairu četrinieks Jānis Igo Niedzviedzis/Rūdolfs Rumba/Jānis Balčūns/Mārtiņš Mārcis Putniņš, kuri šajā braucienā finišēja trešajā vietā, līdz ar to kopvērtējumā Latvijas laiva tika klasificēta 15. vietā.

Svētdien B finālā piedalīsies jaunkundžu pārairu divnieka sportistes Gerda Miglava un Marika Trumekalne.

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu