Bolts Londonā atgriežas ar uzvaru Dimanta līgas posmā (1)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/Scanpix

Pasaules sprinta zvaigzne Useins Bolts, atgriežoties Londonā pirmoreiz kopš olimpiskajām spēlēm, piektdienas vakarā palika nepārspēts Dimanta līgas posma 100 metru sacensībās.

Iesildoties nākamajā mēnesī Maskavā gaidāmajam pasaules čempionātam, jamaikietis distanci veica 9,85 sekundēs. Otro vietu skrējienā izcīnīja amerikānis Maikls Rodžerss, kurš finišēja pēc 9,98 sekundēm, bet vēl par vienu simtdaļu lēnāks bija Nesta Kārters no Jamaikas.

Pēc sacensībām Bolts atzina, ka viņam vēl ir daudz iespēju progresam, jo sportists pārāk ilgi aizkavējies starta blokos.

«Ja šādi startēšu pasaules čempionātā, iespējams, finišēšu piektajā vietā. Mums ar treneri nepieciešams strādāt un padarīt mani eksplozīvāku,» atzina jamaikietis. «Treneris saka, ka kopumā neesmu labs startētājs un, lai fokusējos uz savu skrējienu.»

Tikmēr 200 metru sprintā vīriem ātrākais bija cits jamaikietis Vorens Veirs, kurš noskrēja 19,89 sekundēs, bet 400 metru distancē pie panākuma ar rezultātu 44,65 sekundes tika Kirani Džeimss no Grenādas.

800 metru distancē vīriem nepārspēts palika amerikānis Niks Simondss, kurš noskrēja minūtē un 43,67 sekundēs, bet augstlēkšanā pie kārtējā panākuma tika ukrainis Bohdans Bondarenko. Sākotnēji viņš pārlēca 2,38 metrus, bet pēc tam aizvadīja divus neveiksmīgus lēcienus 2,47 metru augstumā, kas dotu jaunu pasaules rekordu.

Vēl diska mešanā vīriešiem labākais ar 67,35 metriem bija polis Pjotrs Malahovskis.

Dāmām sezonas labāko rezultātu 400 metru barjerskrējienā uzstādīja čehiete Zuzana Hejnova, kura noskrēja 53,07 sekundēs, bet 800 metros labākā bija Brenda Martinesa, kura finišēja pēc minūtes un 58,2 sekundēm.

Kenijiete Marija Kurija bija labākā 1500 metru skrējienā (četras minūtes un 8,77 sekundes), bet divreiz garākā distancē nepārspēta palika Šenona Rouberija no ASV (astoņas minūtes un 41,46 sekundes).

Tikmēr kārtslēkšanā sievietēm jaunu Dimanta līgas rekordu sasniedza Jarisleja Silva no Kubas - 4,83 metri, bet trīssoļlēkšanā nepārspēta palika krieviete Jekaterina Koņeva - 14,52 metri.

Dimanta līgas sacensības Londonā turpināsies arī sestdien.

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu