Mazurs: Pēdējā pārtraukumā visi dzirdēja, ka jātaisa piezīme (29)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: FIBA Europe

Latvijas U-18 basketbola izlases galvenais treneris Nikolajs Mazurs pēc zaudējuma Eiropas čempionāta spēlē par bronzas godalgām Spānijai (56:57) «basket.lv» izteicās, ka spāņu zonas aizsardzība nav bijis pārsteigums, taču spēlētāji lēmumus pieņēmuši lēnāk un neprecīzāk nekā parasti.

«Zaudējums pusfinālā bija ļoti sāpīgs, bet cīņa par trešo vietu Eiropas čempionātā tik un tā mums bija kā fināls. Bijām gatavi spēlēt un uzvarēt. Diemžēl galotne mums neizdevās,» secina Mazurs.

«Gandrīz visu spēli labi nostrādājām aizsardzībā, bet uzbrukumā otrajā puslaikā apjukām pie zonas aizsardzības. Nespējām palaist bumbu apkārt pienācīgā ātrumā. Kad tos piecus uzbrukumus kaut kā bijām pārdzīvojuši, atradām variantus, kā iemest, bet tajā brīdī jau bijām zaudējuši iniciatīvu. Spēle izlīdzinājās, spāņi sajuta pārliecību metienos un galotnē trāpīja no sarežģītām pozīcijām,» skaidro treneris.

«Zona mums nebija pārsteigums. Zinām, ko darīt pret 1-3-1, pret 2-3, pret 3-2. Taču šodien spēlētāji katru lēmumu pieņēma mazliet lēnāk un neprecīzāk nekā parasti. Grūti ko komentēt vai ko pārmest spēlētājiem. Viņi darīja visu ko varēja, bet... Pēdējā pārtraukumā visi dzirdēja, ka jātaisa piezīme, ja Kristaps (Pļavnieks) iemet abus sodus. Neviens tagad nevar pateikt, kāpēc neuztaisījām

«Sportistiem jānosprauž visaugstākie mērķi, nevis tikai jāsapņo, Eiropas čempionātā izkļūt ārā no apakšgrupas. Mums bija augsti mērķi un šī komanda bija spējīga tos sasniegt. Šajā čempionātā uzvarējām gan Spāniju, gan Horvātiju. Tātad bijām gatavi spēlēt augstā līmenī. Bet spēlē pret Horvātiju ļoti liela nozīme bija tam, ka horvāti jau bijuši čempioni. Viņi varēja pragmatiski nospēlēt galotni, kontrolēt spēles gaitu. Mēs šobrīd tam vēl nebijām gatavi. Arī šodien – spāņi tik aukstasinīgi nospēlēja pēdējos uzbrukumus... Mums līdz tam vēl jāpaaugas,» saka Mazurs.

«Porziņģis? Jau treniņos un pārbaudes spēlēs bija acīmredzams, ka viņš būs komandas vilcējs. Ļoti labs aizsardzības spēlētājs. Var bloķēt metienus, vākt atlēkušās bumbas, apspēlēt pretinieku garos no āra. Savu darbu viņš izdarīja izcili

Vispār pret spēlētājiem nevajadzētu būt nekādām pretenzijām. Viņi nostrādāja šo laiku godam – no pirmās līdz pēdējai dienai. Ļoti gribēja uzvarēt. Tiem, par kuriem bija skaidrs, ka viņi būs komandas galvenie vilcēji, bija ļoti grūti tikt galā ar šo psiholoģisko slodzi. Īpaši izšķirošajās spēlēs,» norāda treneris.

«Mačā pret Lietuvu mums bija ļoti ērts pretinieks jo ļoti labi zinājām. Bija pārliecība, ka varam uzvarēt. Tajā mačā nospēlējām ļoti labi. Par pēdējām divām spēlēm to nevar teikt. Beigt čempionātu ar zaudējumu nav patīkami. Tomēr divos gados esam spēruši soli uz priekšu. U-16 čempionātā bijām sestie, tagad tikām labāko četriniekā un bija iespējas uzvarēt gan pusfinālā, gan cīņā par bronzu. Šiem jauniešiem vēl priekšā U-20 čempionāts un daudzi no viņiem noteikti spēlēs kā profesionāļi. Tikai jāaug, jāprogresē, jāmācās spēlēt izšķirošās spēles un epizodes. Jāmācās iemest svarīgākos metienus,» piebilst Mazurs.

Komentāri (29)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu