Aizvadīts «Vivus.lv» MTB svelmainais un piedzīvojumiem bagātais Smiltens posms (2)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

28.jūlijā Smiltenē, tika aizvadīts jau ceturtais «Vivus.lv» MTB posms, kur uzvaras laurus plūca iepriekšējo posmu līderi un dalībnieki īpaši augsti novērtēja vietējo entuziastu Brakovsku ģimenes sagatavoto trasi, kas tika speciāli veidota šīm sacensībām.

Smiltene jau izsenis ir pazīstama kā viena no Latvijas kalnu divriteņu riteņbraukšanas aizsācējām, gan apkārtnes dēļ, gan sportisko iedzīvotāju dēļ. Sacensību trase, kā jau ierasts, nelika vilties ne pieredzējušiem braucējiem, ne tiem, kas šādā piedzīvojumā – MTB sacensībās piedalījās pirmo reizi. Kā atzina sacensību uzvarētājs Dmitrijs Sorokins, kurš trasē pavadīja 2h 3 minūtes un 59 sekundes, tad trase ir bijusi ļoti grūta, it sevišķi pirmie 10 kilometri, kuros ticis uzturēts augsts sacensību temps. Otrais finiša līniju un YUASA kalnu karaļa kreklu, kā arī uzvaru U23 vecuma grupā izcīnīja Arnis Pētersons no komandas ZZK, zaudējot Dmitrijam 14 sekundes, savukārt trešais finišēja Latvijas Čempions krosa disciplīnā Matīss Preimanis no komandas Trek DPA, kurš zaudēja uzvarētājam 2 minūtes un 55 sekundes.

Savukārt dāmu konkurencē nemainīgi kā iepriekšējos trijos posmos, arī Smiltenē pirmā finišēja Dana Rožlapa no MySport-STEVENS komandas ar finiša laiku 2:31:08, otrajā vietā aiz sevis atstājot Maiju Plataci no Ikšķiles 2:42:18, bet trešajā vietā finišēja Lija Laizāne, RRS/JK 2:48:02, kura ir arī U23 vecuma grupas uzvarētāja.

Latvijas Valsts Meži pusmaratonā uzvaru svinēja Zigmārs Zučiks, Trek DPA 1:11:23, savukārt dāmu konkurencē uzvaru svinēja arī visu iepriekšējo posmu uzvarētāja Rūta Brakovska, Smiltenes Sporta skola, 1:26:24.

Komandu kopvērtējumā uzvaru izcīnīja Veloprofs komanda, otrajā vietā aiz sevis atstājot Trek DPA komandu, bet trešajā MySport-Stevens komandu.

Ne mazāk spraigas cīņas norisinājās bezmaksas Superior bērnu braucienā, kur pie balvas un diploma tika katrs mazais dalībnieks, jo uz starta līnijas stājās vairāk kā 50 sacensību dalībnieku. Mazo braucēju vecāki ir laipni aicināti pieteikt savas atvases šim braucienam, jo tā ir lieliska iespēja bērnos attīstīt sportiskumu un atšķirībā no citām sacensībām, kuras tiek rīkotas pa asfaltu, šīs pēc iespējas tiek organizētas pa takām.

Sacensību dalībniekus pēc finiša mieloja sagādātie labumi no pašmāju ražotājiem: Balticovo, Latvijas Maiznieks, Nākotne un z/s Garīši. Par balvām savukārt rūpējās Rosme, Melna kafija, Sachi, Dateks, Ādažu čipsi, Red Bull, Songwash, Geste, Yuasa, Vivus.lv, Latvijas Valsts meži, Egmont Latvija, High5, Veloprofs un daudzi citi.

Nākamais MTB Maratona starts jau 11.augustā Cēsīs – lieliskas sacensības ar daudz dažādām balvām un papildus aktivitātēm.

Pilni sacensību rezultāti un foto – www.mtb-maratons.lv

Pārējie sacensību posmi:

5. posms - 11.08.2013. Cēsis, Pilsētas stadions

6. posms - 31.08.2013. Baldone, Riekstukalns – noslēgums un apbalvošanas ceremonija

Komentāri (2)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu