Porziņģis pārliecinoši labākais metienu bloķētājs Eiropas čempionātā (2)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Lūka/LETA

Latvijas U-18 basketbola izlases spēlētājs Kristaps Porziņģis kļuvis par pārliecinoši labāko savās mājās aizvadītā Eiropas čempionāta metienu bloķētāju.

Porziņģis, kurš izpelnījās vietu turnīra simboliskajā izlasē, deviņās spēlēs bloķēja vidēji 4,9 metienus, savu tuvāko sekotāju šajā statistikas rādītāja apsteidzot par gandrīz divu vidēji mačā bloķētu metienu tiesu.

Tāpat Porziņģim bija ceturtā vieta atlēkušo bumbu statistikas uzskaitē, vidēji mačā iekrājot 10,0 bumbas zem groziem. Desmitais šajā sarakstā ar vidēji 7,7 bumbām mačā bija Anžejs Pasečniks, kurš arī tika pie vietas turnīra simboliskajā izlasē.

Pasečniks bija arī Latvijas izlases rezultatīvākais spēlētājs, vidēji mačā iekrājot 12,6 punktus. Tas viņam turnīrā deva 12. rezultatīvākā spēlētāja godu. Bet metienus no spēles Pasečniks realizēja ar 48,9% precizitāti, kas bija astotais labākais rādītājs turnīrā.

Par turnīra devīto labāko rezultatīvo piespēļu veicēju kļuva Kristaps Gludītis, kuram vidēji 3,4 piespēles mačā, bet Dāvis Geks tika pie astotā lielākā spēles laika - 30,7 minūtes.

Latvijas izlase ar vidēji gūtiem 68,6 punktiem bija devītā rezultatīvākā turnīrā, bet ielaisti tika vidēji 61,8 punkti, kas ir trešais labākais rādītājs.

Vidēji izcīnītas 46,7 atlēkušās bumbas Latvijas izlasei šajā rādītājā deva otro vietu, bet bloķētajos metienos latvieši palika nepārspēti - vidēji 6,9 bloki mačā.

Komentāri (2)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu