«FIBA Europe» pārstāvji atzinuši tiesnešu kļūdas EČ pusfinālā (26)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: FIBA Europe

Starptautiskās Basketbola federācijas Eiropas nodaļas («FIBA Europe») pārstāvji atzinuši tiesnešu kļūdas Rīgā notikušās Eiropas U-18 čempionāta pusfināla spēles laikā starp Latvijas un Horvātijas izlasēm.

Sestdien notikušajā spēlē Latvijas izlase piekāpās Horvātijas vienībai ar 68:72. Mača gaitā tiesneši pieņēma vairākus strīdīgus lēmumus, bet cīņas izskaņā horvātiem aplami ieskaitīja ļoti svarīgu tālmetienu, pirms kura veikšanas spēlētājs acīmredzami nostaigāja.

«Mums svētdien bija pusotru stundu gara saruna ar «FIBA Europe» ģenerālsekretāru. Viņi viennozīmīgi atzina, ka tika pieļautas kļūdas,» žurnālistiem pauda Latvijas Basketbola savienības (LBS) ģenerālsekretārs Edgars Šneps. «Es atzinu, ka rezultātu mainīt nevar, bet vēlamies redzēt, ka sistēma strādā. Līdzīgi kā apbalvo par panākumiem, ir jāsoda arī par kļūdām. Kļūdas bija pārāk rupjas, lai tās ignorētu

Kā pārliecinājās aģentūra LETA, viens no Latvijas un Horvātijas pusfināla spēles tiesnešiem vēlāk apkalpoja arī finālmaču starp Horvātiju un Turciju - Sergejs Zaščuks no Ukrainas. Abi pārējie tiesneši - Hosē Martins no Spānijas un Anastasis Mans no Grieķijas - svētdien pārraudzīja attiecīgi spēli par piekto vietu un maču par 13. pozīciju.

«Cik saprotu, viņiem arī pašiem iekšēji bijusi smaga sanāksme. Spēlē par trešo vietu man vairs nebija neviena komentāra par tiesāšanu,» izcēla Šneps. «Nedomāju, ka bija apzināta vai tendencioza tiesāšana. Oficiāli viņi savas kļūdas ir atzinuši. Neko citu no šīs situācijas mēs nevaram «izspiest».»

Komentāri (26)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu