Šneps: Biedriņš jau vasaras sākumā bija izlēmis nespēlēt izlasē (37)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Lūka/LETA

Latviešu basketbolists Andris Biedriņš par nespēlēšanu Latvijas izlasē gaidāmajā Eiropas čempionāta finālturnīrā bija izlēmis jau vasaras sākumā, taču novēlotais atteikums sekojis tāpēc, ka viņam neesot bijusi iespēja par to izlases vadību informēt, izteicies Latvijas Basketbola savienības (LBS) ģenerālsekretārs Edgars Šneps.

Vienīgais latvietis NBA par savu lēmumu šovasar atkal nespēlēt izlasē paziņoja četras dienas pēc izlases treniņnometnes sākuma, lai arī valstsvienības galvenais treneris Ainars Bagatskis pirms tam par centra spēlētāja pievienošanos komandai bija izteicies cerīgi. Komanda gatavošanos čempionātam sāka 18. jūlijā, bet oficiāls paziņojums par Biedriņa atteikumu sekoja 22. jūlijā.

Šneps sarunā ar aģentūru LETA nevarēja komentēt, no kurienes bija nākusi informācija, ka Biedriņš vēlas spēlēt izlasē.

«Daudzi cilvēki, redzot Biedriņu Eiropas U-20 čempionāta finālmačā, teica, ka tā ir zīme, ka viņš būs izlasē. Tomēr pats Andris nākamajā dienā mums atzina, ka jau vasaras sākumā bija izlēmis izlasē nespēlēt, bet viņam vienkārši neesot bijusi iespēja mums to pateikt,» izteicās Šneps.

«Mums ar izlases treneri, LBS prezidentu un Andri bija pusdienas četratā, kurās pārrunājām visus jautājumus - kā bijis pagātnē, kā būs nākotnē, ko vēlas viņš un ko vēlas viņa aģentūra. Pamata secinājums bija, ka nav nekas tāds, ko LBS vajadzētu papildus darīt, lai viņš izlasē spēlētu. Tas ir viņa personīgais lēmums. Andris teica, ka šobrīd domā par to, kā labāk sagatavoties sezonai ar jauno komandu. Neviena cita iemesla nav.»

«Izstāstījām savu redzējumu, bet Andris - savu. Vienojāmies, ka nākamgad, lai aiztaupītu nervus sev, viņam un basketbola līdzjutējiem, tiekamies martā vai aprīlī un savlaicīgi izrunājam, vai viņa personiskie plāni saskan ar izlases plāniem,» izcēla Šneps.

«Tomēr neaizmirsīsim, ka joprojām viņš ir vienīgais latvietis NBA. Cīnīsimies ar tiem spēkiem, kas mums ir, - komanda ir ļoti motivēta un noskaņojums patriotisks,» pauda LBS ģenerālsekretārs.

Tāpat Šneps atklāja, ka izlases redzeslokā joprojām ir NBA spēlējošais latviešu izcelsmes basketbolists Čeiss Badingers, ar kuru nākotnē plānotas atkārtotas sarunas par iespējamo spēlēšanu valstsvienībā. Šajās sarunās, iespējams, piedalīsies arī Biedriņš.

Eiropas čempionāts šogad no 4. līdz 22. septembrim norisināsies Slovēnijā. Apakšgrupu posmā Slovēnijas pilsētā Jeseņicē Latvijas pretinieki būs Bosnijas un Hercegovinas, Serbijas, Melnkalnes, Lietuvas un Maķedonijas basketbolisti. Trīs komandas kvalificēsies nākamajam posmam.

Komentāri (37)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu