Latviešu dizaineru mode savaldzina Jūrmalas viesus (10)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Uldis Vilks

28. jūlijā Dzintaru pludmales bārā «Havana Lounge Club» modes festivāla Riga Fashion Mood Premium ietvaros tika izrādītas 10 Latvijas dizaineru aktuālās kolekcijas, kas papildinātas ar izsmalcinātiem tērpiem svinīgiem brīžiem. Pasākumu klātienē vēroja vairāki simti modes mīļotāju.

Modes skatēs bija redzamas dizaineru Natālijas Jansones, Keitas, Aleksandra Pavlova, Šeilas, Reiņa Ratnieka un zīmolu Salt, Koshakova, Nolo, Taste un BeCarousell vasarīgās kolekcijas. Apģērbi tika izgreznoti ar Freywille rotām.

Maskaviete Marianna dalās savos iespaidos: «Man pasākums ļoti patika. Uz Latviju ar vīru braucam praktiski katru vasaru. Parasti šeit arī iepērkamies. Jāatzīst, ka latviešu dizains man ir atklājums, jo līdz šim pirkām drēbes tikai starptautisku zīmolu veikalos. Īpaši man patika zīmola Taste skate, jo šis stils man ir vistuvākais – sievišķīgs, izsmalcināti vienkāršs un gaisīgs. Iespējams, kādu no Taste kleitām arī nopirkšu.»

Riga Fashion Mood Premium modes skates vēroja vairāki simti skatītāju. «Havana Lounge Club» koka celiņi tika pārvērsti par modes skates mēli. Skatītāji bija gan ērti iekārtojušies mīkstajos dīvānos, gan arī baudīja modi, stāvot kājās blakus mēlei, lai pēc iespējas tuvāk izpētītu garāmslīdošo tērpu auduma faktūras un elementus. Starp skatēm klātesošie klausījās oriģinālās grupas «Triana Park» uzstāšanos.

Daudzas dāmas uz mēles noskatītos tērpus steidza iegādāt turpat atvērtajā Taste Latvia pop-up veikalā. Arī pasākuma apmeklētāja Karīna nupat nopirkusi zīmola Salt kleitu. «Ieraudzīju kleitu uz modes skates mēles un uzreiz zināju, ka man to vajag,» gandarīta par savu pirkumu, stāsta Karīna.

Jūrmalā norisinājās otrais šī gada Riga Fashion Mood Premium. Pirmais maija beigās notika Ventspilī, kur klātienē 14 latviešu dizaineru kolekcijas baudīja vairāk kā 300 skatītāju, bet ar interneta tiešraides un interaktīvās televīzijas starpniecību modes skatēm sekoja līdzi vēl nepilni 10’000 modes mīļotāju. Nākamais Riga Fashion Mood modes festivāls notiks šajā rudenī.

Komentāri (10)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu