Dopinga lietošanā pieķertie Pauels un Simpsone sola turpināt skriet (4)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/Scanpix

Dopinga lietošanā pieķertie Jamaikas sprinteri Asafa Pauels un Šerona Simpsone joprojām gaida atkārtotos analīžu rezultātus un sola turpināt skriet.

«Nekad neesmu domājis par aiziešanu,» Pauels paziņojis Jamaikas laikrakstam «The Gleaner», piebilstot, ka viņš bijis šokēts par jūnijā nacionālā čempionāta laikā viņa organismā atrasto aizliegto vielu oksilofrīnu.

Pauels un Simpsone joprojām gaida analīžu B proves rezultātus un tai sekojošo iztaujāšanu. Abiem draud aptuveni trīs mēnešu ilga sacensību diskvalifikācija, kas nozīmē vieglatlētikas pasaules čempionāta izlaišanu augustā.

Trīsdesmit gadus vecais Pauls, kurš savulaik bijis pasaules rekordists 100 metru distancē, pat devis mājienu, ka sprintā paliks līdz 2016.gada Riodežaneiro olimpiskajām spēlēm.

«Loti neveiksmīgi, ka nedošos uz pasaules čempionātu, taču ir vēl daudzas citas sacensības. Pasaules čempionāts būs atkal pēc diviem gadiem un tad - Olimpiāde. Tā kā priekšā vēl sagaida daudz kas,» paudis sprinteris.

Līdzīgas domas paudusi 28 gadus vecā Simpsone.

«Manā gadījumā - nekāda aiziešana. Tas nebija pat manās domās. Domāju, ka vēl esmu pietiekami jauna. Daži gadi vēl ir priekšā un es turpināšu skriet,» pavēstījusi 2008.gada Pekinas olimpisko spēļu sudraba medaļniece 100 metru distancē.

Arī Simpsone bijusi šokēta, kad viņai paziņots par organismā atklāto aizliegto vielu klātbūtni. Nepatīkamo vēsti viņai pa telefonu paziņojis Jamaikas antidopinga komisijas vadītājs un viņa sākumā pārjautājusi, vai gadījumā kaut kas nav sajaukts.

Abi atlēti uzskata, ka notikušajā varētu būt vainīgs viņu fizioterapeits kanādietis Kriss Ksurebs.

«Vēlos to pateikt skaidri - mēs nevienu nevainojam. Mums jautāju, vai gadījumā nelietojam jaunus pārtikas papildinājumus, un mēs izstāstījām, kur tos ņēmām,» paskaidroja Simpsone.

Komentāri (4)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu