LVS prezidents: Vieglatlētu sastāvs PČ nav liels, taču spēcīgs (22)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Lūka/LETA

Latvijas komandas sastāvs dalībai Krievijas galvaspilsētā Maskavā gaidāmajam pasaules čempionātam vieglatlētikā nav liels, taču ir spēcīgs, preses konferencē pirms gaidāmajām sacensībām izteicies Latvijas Vieglatlētikas savienības (LVS) prezidents Guntis Zālītis.

Jau vēstīts, ka uz pasaules čempionātu dosies daudzcīņniece Laura Ikauniece, šķēpmetējas Madara Palameika un Līna Mūze, tāllēcēja Lauma Grīva, šķēpmetējs Vadims Vasiļevskis, vesermetējs Igors Sokolovs, kārtslēcējs Mareks Ārents, soļotājas Agnese Pastare un Anete Kažemaka (abas veiks 20 kilometru distanci), kā arī soļotājs Arnis Rumbenieks (arī startēs 20 kilometru distancē).

Sacensībām tiks pieteikts arī šķēpmetējs Rolands Štrobinders, taču viņš startēs tikai tad, ja kādu iemeslu dēļ savu dalību atsauks Vasiļevskis.

«Mūsu komandas sastāvs nav skaitliski ļoti liels, taču spēcīgs. Uzskatām, ka 80% no viņiem ir spējīgi finišēt labāko divpadsmitniekā,» uzskata Zālītis. «Ir jāsaprot, ka vieta pasaules čempionāta finālā ir ļoti augsts sasniegums, jo šīs ir sacensības ar milzīgu konkurenci. Ja vēl pirms 15 gadiem mūsu konkurenti bija sportisti tikai no Eiropas, ASV un Austrālijas, tad tagad par medaļām cīnās pilnīgi visi - arī mazo valstu pārstāvji.»

Kopējās izmaksas sportistu dalības nodrošināšanai čempionātā LVS būs ap 8000 latu, turklāt savu artavu sniedzot arī pašvaldības. «Operējot ar ļoti mazu budžetu, esam spējīgi nodrošināt šāda cienījama sastāva dalību čempionātā,» pauda LVS prezidents.

Zālītis, atskatoties uz šosezon sasniegto, īpaši izcēla Ikaunieces sudraba medaļu pasaules Universiādē, divas zelta godalgas Eiropas U-23 čempionātā un divas bronzas pasaules U-18 čempionātā, lai arī pēdējās sacīkstēs pamatotu cerību uz godalgām LVS nebija. Tāpat Zālītis vērsa uzmanību uz Latvijas komandas atgriešanos Eiropas komandu čempionāta otrajā līgā, izsakot cerību, ka tiks iegūtas tiesības otrās līgas sacensības rīkot pašu mājās.

Tikmēr Latvijas izlases galvenais treneris Edvīns Krūms atklāja, ka valdes sēdē pirms pasaules čempionāta lielākās diskusijas bija par vīriešu šķēpmešanas dalībniekiem.

«Valdes locekļu balsojums bija neviennozīmīgs, taču izlēmām priekšroku dot Vasiļevskim, jo viņš tomēr ir šīs sezonas valsts līderis. Ir pamatotas cerības, ka viņš būs labā formā un pretendēs uz vietu finālā. Tur jau Vasiļevskis būs spējīgs cīnīties par medaļām. Savukārt Štrobinders sevi šosezon ir pierādījis, tomēr galvenajā startā - Eiropas U-23 čempionātā - sniegums nebija cerētais,» sacīja Krūms. Valdes sēdē piedalījās arī pats Vasiļevskis, viedokli pauda arī sportista bijusī trenere Valentīna Eiduka. «Pats Vasiļevskis sola būt labā formā.»

Uz dalību pasaules čempionātā pretendēja arī soļotājs Igors Kazakevičs, kurš par savu nestartēšanu paziņoja jau iepriekš, un garo distanču skrējējs Valērijs Žolnerovičs, taču viņš čempionātam neesot pienācīgi sagatavojies. Tāpat bija iespēja pieteikt vairākas maratonistes, taču viņas no šādas iespējas atteikušās pašas.

Tāpat Zālītis un Krūms preses konferencē izcēla, ka tik augsti normatīvi, kādi bijuši uz šo pasaules čempionātu, nav bijuši vēl nekad.

«Sezona man ir bijusi smaga, tāpēc tagad ceru atgūt spēkus. Ceru uz vietu labāko desmitniekā,» atklāja daudzcīņas sportiste Ikauniece. «Treneris saka, ka dažās disciplīnās ir vērojams progress. Lai arī starts pasaules Universiādē man bija ļoti svarīgs, visa sezona tomēr ir pakārtota pasaules čempionātam.»

Ikauniece ar izvairīgu «iespējams» atbildēja uz jautājumu, vai Universiādē piedzīvotās veselības likstas atstātas jau ir aiz muguras.

LVS jau iepriekš informēja, ka kvalifikācijas normatīvus dalībai čempionātā ir izpildījuši 19 atlēti, taču ne visi uz to dosies.

Lielākais Latvijas sportistu skaits pasaules čempionātā bijis 1997. gadā, kad mūsu valsti sacensībās pārstāvēja 17 atlēti, bet mazākais - 1999. un 2001. gadā, kad uz pasaules čempionātu devās astoņi sportisti.

Šā gada pasaules vieglatlētikas čempionāts no 10. līdz 18. augustam norisināsies Krievijas galvaspilsētā Maskavā.

Komentāri (22)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu