Bankrotējušajā Detroitā nekustamo īpašumu var iegādāties par 53 santīmiem (40)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: ifmuth, CC BY-NC-ND 2.0

Dramatiska situācija izveidojusies par maksātnespējīgu atzītajā ASV pilsēta Detroitā, kur nekustamie īpašumi tagad tiek pārdoti pat par vienu dolāru (53 santīmiem). Tomēr, neskatoties pat uz tik simbolisku cenu, tos neviens iegādāties nevēlas, vēsta ASV mediji.

Jau ziņots, ka Detroita iesniegusi pieteikumu tiesiskās aizsardzības procesam, kļūstot par lielāko pilsētu ASV vēsturē, kas sevi atzinusi par maksātnespējīgu. Pilsēta, kas savulaik bijusi ceturtā lielākā ASV un valsts auto industrijas galvenais cents, tagad kļuvusi par urbānā pagrimuma piemēru.

Piemēram, kāda 1915.gadā celta ēka netālu no pilsētas centra 2011.gada maijā tika izlikta pārdošanā par 900 dolāriem. Taču, tā kā tā neizraisīja nekādu pircēju interesi, tad pagājušā gada februārī tās cena tika samazināta līdz vienam dolāram.Tas gan pircējus atrast nepalīdzēja.

Līdzīgas ēkas sastopamas visā pilsētā, vēsta mediji. Vairums ēku ir parādniekiem banku konfiscētie īpašumi, kuras vēlas no tiem atbrīvoties, lai nebūtu jāmaksā nodokļi. Jāpiezīmē, ka Detroitā ir vieni no lielākajiem nekustamā īpašuma nodokļiem valstī.

Komentāri (40)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu