Indijas «Grand Prix» posms svītrots no nākamās sezonas F-1 kalendāra

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Foto:AFP/Scanpix

Indijas «Grand Prix» sacīkstes tikušas svītrotas no nākamās sezonas Pirmās formulas (F-1) pasaules čempionāta kalendāra.

Kā paziņojuši sacīkšu rīkotāji, posms no kalendāra izņemts F-1 posmu rotācijas dēļ. Paredzams, ka sacensības Indijā no jauna norisināsies 2015. gadā.

Arī čempionāta vadītājs Bērnijs Eklstons apstiprinājis pieņemto lēmumu, uzsverot, ka 2015. gada kalendārā Indijas «Grand Prix» posms noteikti tiks iekļauts. To plānots rīkot martā.

Indijas gadījumā, kur F-1 sacensības pirmoreiz notika 2011. gadā privātā trasē netālu no galvaspilsētas Deli, sacensību rīkošana nav guvusi plašu skatītāju atbalstu. Tajā pašā laikā Indijas valdība ir naska uz nodokļu iekasēšanu no komandu pilotiem viņu uzturēšanās laikā šajā valstī.

Kā zināms, no nākamās sezonas kalendāra varētu tikt svītrots arī posms Dienvidkorejā, jo kopš 2010. gada, kad tur tiek rīkotas sacensības, tas nesis zaudējumus un vietējās varasiestādes atsakās tos segt. Trase Dienvidkorejā atrodas 400 kilometrus uz dienvidiem no galvaspilsētas Seulas.

Nākamajā kalendārā iekļaus Soču posmu Krievijā, kas būs pirmās F-1 sacensības šīs valsts vēsturē, kā arī tiek meklēta iespēja sarīkot sacīkstes Ņūdžersijas štatā Amerikā. Tāpat zināms, ka nākamgad F-1 atgriezīsies Austrijā, kur piloti pēdējo reizi sacentās 2003. gadā.

Nākamās sezonas F-1 kalendārs tiks paziņots septembrī.

Šosezon piloti sacenšas 19 posmos.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu