Pagājušais gads automašīnu importētājam «MML Imports» bijis neveiksmīgs (5)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/Scanpix

Pagājušajā gadā «Mitsubishi» automašīnu importētājs «MML Imports» cietis zaudējumus un apgrozījuma sarukumu, liecina SIA «Firmas.lv» informācija.

Uzņēmuma apgrozījums sarucis divas ar pusi reizes - no 16,35 miljoniem latu 2011.gadā līdz 6,45 miljoniem latu pērn.

Savukārt pēc 137 801 lata peļņas 2011.gadā «MML Imports» pagājušo gadu noslēdzis ar 35 748 latus lieliem zaudējumiem.

Uzņēmuma vadība norāda, ka sliktajiem finanšu rezultātiem ir divi iemesli. Pirmkārt, pasliktinājās japāņu jēnas kurss pret eiro, kā rezultātā «Mitsubishi» rūpnīca turpināja celt automašīnu modeļu cenas ik ceturksni. Tas automašīnu iepirkumu cenas pacēla tik augstu, ka atsevišķos segmentos zuda konkurētspēja. Otrkārt, ekonomiskā krīze atstāja ietekmi uz «Mitsubishi» sadarbības partneru Eiropā pirktspēju, kā arī iepriekšminētā automašīnu cenu celšanās apturēja eksportu.

«MML Imports» vadība atzīst, ka 2012.gada nogalē un 2013.gadā jēnas kurss ir būtiski paaugstinājies, kas vieš cerību, ka šogad «Mitsubishi» rūpnīca pārskatīs un samazinās atsevišķu transportlīdzekļu cenas, kas būtu svarīgs atspaids konkurētspējas atgūšanai tirgū.

Šogad «MML Imports» plāno paaugstināt pārdošanas apjomus. To uzņēmums paredz paveikt ar jauno «Outlander», kura tirdzniecība sākta 2012.gada pēdējā ceturksnī, kā arī mazās klases automašīnu «Space Star».

SIA «MML Imports» dibināta 2004.gadā. Uzņēmuma pamatkapitāls ir 175 750 latu, un visas kapitāldaļas pieder Pēterim Spredzim.

Komentāri (5)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu