Termiņuzturēšanās atļaujas dēļ gatavi maksāt miljonu (199)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: aranjuez1404, CC BY-NC-ND 2.0

Grozījumi imigrācijas likumā, kas kopš 2010.gada ārvalstu pilsoņiem dod iespēju iegūt termiņuzturēšanās atļauju, investējot nekustamajos īpašumos Latvijā, piesaista aizvien vairāk ārvalstnieku interesi, kas ar katru gadu turpina pieaugt.

Pilsonības un migrācijas lietu pārvaldes (PMLP) apkopotā informācija liecina, ka šogad lielākās investīcijas nekustamajos īpašumos, lai iegūtu termiņuzturēšanās atļaujas Latvijā, veikuši divi Krievijas pilsoņi. Abi saraksta līderi, kas dala pirmo vietu, iegādājušies īpašumus Jūrmalā. Katrs no viņiem iegādājies iegādājies īpašumu, samaksājot par to identiskas summas - gandrīz miljonu latu - 878 505 latus.

Otrajā vietā ierindojies kāds Ukrainas pilsonis, kurš īpašumu Jūrmalā iegādājies par 843 364 latiem.

Trešajā vietā atkal ir Krievijas pilsonis, kas temiņuzturēšanās atļauju saņēmis, iegādājoties īpašumu Rīgā par 702 804 latiem.

Arī ceturto vietu ieņem Krievijas pilsonis, kurš termiņuzturēšanās atļauju ieguvis, investējot nekustamajā īpašumā Jūrmalā 688 747 latus.

Piektajā vietā ir Krievijas pilsonis ar 607 925 latu lielu investīciju nekustamajā īpašumā Ādažu novadā.

Jāpiebilst, ka PMLP statistika par 2013.gadu liecina, ka Krievijas pilsoņi nekustamajos īpašumos Latvijā šogad ieguldījuši vairāk nekā 76 miljonus latu (76 098 471 latu). Otrajā vietā ierindojas Ķīnas pilsoņi ar vairāk nekā piecu miljonu lielām investīcijām (5 350 719 lati), bet trešajā vietā - Ukrainas pilsoņi, kas nekustamajos īpašumos Latvijā ieguldījuši vairāk nekā četrus miljonus latu (4 095 597 latu).

Visaktīvāk ārvalstu pilsoņi investē nekustamajos īpašumos Rīgā, šogad vien - 41 549 692 latu. Otrajā vietā ierindojusies Jūrmala ar 37 619 931 latu lielām investīcijām, bet trešajā vietā - Garkalnes novads ar 2 849 224 latu lielām investīcijām.

Jau ziņots, ka kopš 2010.gada 1.jūlija ārzemniekiem ir dota iespēja saņemt termiņuzturēšanās atļauju Latvijā uz laiku līdz pieciem gadiem, iegādājoties nekustamo īpašumu, ieguldot uzņēmumos vai kredītiestādēs. Uzturēšanās atļauju vienlaicīgi var pieprasīt arī investora ģimenes locekļi (laulātais un bērni, kuri vēl nav sasnieguši 18 gadu vecumu).

<em>Vai gaidāms straujš ķīniešu imigrantu pieplūdums, un vai latviešiem jājūtas apdraudētiem?</em>

Komentāri (199)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu