Augusta beigās Liepāju pierūcinās Ātruma Festivāls (2)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Jau tradicionāli augusta pēdējā nedēļas nogalē, 30. un 31. augustā, Liepājā tiks organizēts vasaras motorsporta dzīves centrālais notikums - Ātruma Festivāls - Rallijs «Kurzeme 2013». Šis gads ir īpašs, jo Liepājā notiks ne tikai Latvijas čempionāta posmi rallijā un rallijsprintā, bet arī Igaunijas rallija čempionāta posms. Tas nozīmē, ka rallija trasē gaidāms liels skaits dalībnieku, vairāk kā 100 ekipāžu. Otrs 2013. gada Ātruma Festivāla īpašais notikums būs Ziemeļeiropas Streetbike Freestyle čempionāts, kur trikus ar motocikliem rādīs un labāko noskaidros spēcīgākie superbaiku braucēji no daudzām Eiropas valstīm, portālu «Apollo» informēja Ātruma Festivāla - Rallija «Kurzeme 2013» preses sekretāre Linda Brūdere.

Ātruma Festivāls rallistiem sāksies ar testa ātrumposmu 29. augusta vakarā, bet oficiālā atklāšana paredzēta piektdien, 30. augustā, plkst. 16:00. Pēc tās rallisti dosies uz starta, lai pirmajā sacensību dienā kopā veiktu septiņus rallija ātrumposmus Aizputes un Skrundas novadā. Piektdien Ātruma Festivālu pierūcinās ne tikai rallistu automašīnas, bet arī motofrīstaila braucēji, kuru brīvie treniņi norisināsies pie «Liepājas autobusa parka», Cukura ielā 8/16. «Motofrīstaila sacensības īsumā var aprakstīt kā pamīšus braukšanu ar SuperBaikiem uz jebkura no diviem motocikla riteņiem, izpildot dažādus ar fizikas likumiem brīžiem pretrunā esošus trikus un noskaidrojot, kurš ir labākais šo triku meistars – tas noteikti būs vizuāli atraktīvs pasākums,» par gaidāmo programmu informē Ātruma Festivāla – Rallijs «Kurzeme 2013» rīkotājs Uldis Hmieļevskis.

Sestdien, 31. augustā, Liepājas Ostas promenādē pulksten 10:00 tiks dots starts rallija otrajai dienai. Ātruma Festivāla noslēdzošajā dienā skatītāji varēs vērot divus rallija grants ātrumposmus: Nīcas un Rucavas novadā, kā arī Aizputes un Durbes novadā. Paralēli tam visas dienas garumā laukumā pie «Liepājas autobusa parka» norisināsies Ziemeļeiropas Streetbike Freestyle čempionāts.

Liepājas Ostas promenādē valdīs liela rosība, jo tiks organizēts sacensību «Bērnu rallijs Kurzeme» fināls un konkursa «Gada Jaunais Autovadītājs» pusfināls. Savukārt vakarpusē skatītājus ar paraugdemonstrējumiem priecēs Liepājas motorsportisti un StuntFighters moto kaskadieri. Noslēdzoties rallija pilsētas ātrumposmam, sāksies apbalvošanas ceremonija un rallija nakts rokfestivāls. «Ātruma Festivāls - Rallijs «Kurzeme 2013» būs dažādu motoru sporta sacensību, izklaižu un kultūras notikumu apvienojums vienā lielā pasākumā,» stāsta Uldis Hmieļevskis.

Līdz 25. augustam Skandi Motors autocentros, Biļešu paradīzes kasēs, www.bilesuparadize.lv un Liepājas reģiona Tūrisma informācijas birojā Ātruma Festivāla – Rallijs «Kurzeme 2013» caurlaides iespējams iegādāties par zemāku cenu. Festivāla caurlaides cena – LVL 7, rallija caurlaides – LVL 5. Iegādāta rallija caurlaide nodrošina ieeju visos rallija ātrumposmos, atklāšanas un noslēguma pasākumā, savukārt festivāla caurlaide sniedz iespēju apmeklēt gan rallija ātrumposmus, atklāšanas un noslēguma pasākumu, gan Ziemeļeiropas Streetbike Freestyle čempionātu «Kurland Stunt 2013». Bērniem līdz 14 gadu vecumam ieeja – bez maksas. Tuvojoties pasākumam, biļešu cena sadārdzināsies.

Komentāri (2)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu