J.Šmēdiņš: Ceru savu dzimšanas dienu nosvinēt ar zelta medaļu (2)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: CEV/eventolive.it

Latvijas pludmales volejbolists Jānis Šmēdiņš savu dzimšanas dienu nevar pilnvērtīgi nosvinēt, jo duetā ar Aleksandru Saimoilovu pašlaik Austrijā sacenšas Eiropas čempionātā, taču svinības viņš cer atlikt līdz svētdienai, kad tiks sadalītas turnīra medaļas.

Ar pirmo numuru izliktie Samoilovs/J.Šmēdiņš pirmajās divās apakšgrupas spēlēs izcīnījuši divas uzvaras, kas viņiem jau garantē vietu izslēgšanas spēlēs. Piektdien duets cīņā par uzvaru savā apakšgrupā un automātisku vietu otrajā izslēgšanas kārtā spēkosies ar Iveru Horemu un Geiru Eitūnu no Norvēģijas, kuriem ticis 17. numurs.

«Pagājušajā gadā mana dzimšanas diena bija olimpisko spēļu laikā. Kopš ceļoju uz sacensībām, tā tas notiek katru gadu, tāpēc nekādi nevaru svētkus atzīmēt, kā nākas,» Eiropas čempionāta rīkotāji citē Šmēdiņu, kuram trešdien apritēja 26 gadi. «Pagājušajā gadā dzimšanas dienas ballīti rīkojām medaļu pasniegšanas dienā. Ceru, ka tas tā sanāks arī Eiropas čempionātā.»

Kā zināms, pēc Olimpiādes Šmēdiņš pārstāja spēlēt duetā ar Mārtiņu Pļaviņu.

«Mūsu treneri uzskatīja, ka man ir jāizmēģina sadarbība ar Samoilovu, jo tā ir labākā kombinācija tam, lai pilnībā izpaustos mūsu potenciāls. Viņiem ir bijusi taisnība, jo jau savā pirmajā sezonā esam spēlējuši trijos «Grand Slam» turnīru finālos un izcīnījuši vienu titulu,» skaidro sportists. «Mūsu treneriem pienākas nopelni par pakāpenisko pludmales volejbola attīstību Latvijā. Galu galā mums ir trīs pāri, kas startē augstākā līmeņa turnīros. Tādai mazai valstij tas ir patiešām apbrīnojami.»

Pirms trim gadiem Šmēdiņš duetā ar Pļaviņu izcīnīja Eiropas čempionāta bronzas medaļas.

«Uz šo turnīru esam ieradušies tikai ar augstākajiem mērķiem. Man šī ir pirmā sezona, kad esmu pilnībā nodevies pludmales volejbolam, jo nebija vajadzības spēlēt klasisko zāles volejbolu,» izcēla latvietis. «Mūsu mērķis ir piedalīties 2016.gada Olimpiādē un tur izcīnīt medaļu. Vēlamies turpināt sporta veida pakāpenisko attīstību.»

Kā zināms, vienā grupā ar Samoilovu un J.Šmēdiņu Eiropas čempionātā startē arī Ruslans Sorokins un Toms Šmēdiņš, kuru kontā līdz šim divi zaudējumi. Savukārt turnīrā nepiedalās veselības likstu skartie Pļaviņš un Jānis Pēda, kuri šosezon kopīgā duetā vairs neplāno startēt.

Komentāri (2)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu