«Toyota» ceturkšņa peļņa augusi par 93,6% (5)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/Scanpix

Japānas autobūves kompānija «Toyota Motor Corp.» šā biznesa gada pirmajā ceturksnī, kas noslēdzās jūnijā, strādāja ar 562,2 miljardu jenu (3,03 miljardu latu) tīro peļņu un tas ir par 93,6% vairāk nekā attiecīgajā laika periodā pirms gada, teikts piektdien publiskotajā uzņēmuma paziņojumā.

Peļņas kāpums galvenokārt tiek skaidrots ar Japānas jenas vērtības straujo kritumu un izmaksu samazināšanas pasākumu pozitīvo ietekmi.

Tikmēr autoražotāja pārdošanas apjoms iepriekšējā ceturksnī palielinājies par 13,7% - līdz 6,25 triljoniem jenu (33,6 miljardiem latu).

«Toyota» piektdien arī paaugstināja peļņas prognozi šim biznesa gadam kopumā līdz 1,48 triljoniem jenu (7,9 miljardiem latu), salīdzinot ar iepriekš lēstajiem 1,37 triljoniem jenu (7,3 miljardiem latu).

Uzņēmums norādīja, ka tam ir visas iespējas šogad pasaulē saražot vairāk nekā desmit miljonus automašīnu.

Jau ziņots, ka «Toyota» pērn atguva pasaulē lielākā autoražotāja statusu, kas 2011.gadā tika zaudēts ASV gigantam «General Motors».

Komentāri (5)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu