7 soļi, kas palīdzēs pārdzīvot neuzticību (169)

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: cjmartin, CC BY-SA 2.0

Ilgtermiņa attiecības var beigties visdažādāko iemeslu dēļ. Šķiršanās vienmēr ir sarežģīts process, taču vēl grūtāk ir tad, kad tas notiek neuzticības dēļ. Labā ziņa ir tā, ka laiks dziedē visas rētas, tikai jāpapūlas.

Paris.lv

1.solis. Pārliecināties, ka nav nekādu iespēju saglabāt attiecības. Varbūt attiecības ar mīļoto cilvēku nav tādas, kādas vēlētos. Varbūt Jums pat ir viņa vai viņas neuzticības pierādījumi. Jebkurā gadījumā pirms attiecību pārtraukšanas, izmēģiniet visus veidus, lai tās saglabātu. Ja problēmas neizdodas atrisināt pašiem, meklējiet profesionālu palīdzību. Tas palīdzēs jums abiem saprast, ko jūtat viens pret otru un kādēļ viens no jums ir spēris sānsoli.

Taisnību sakot, pēc neuzticības attiecības ir iespējams turpināt tikai tajā gadījumā, ja abi partneri vēlas saglabāt attiecības un ir gatavi censties, ja tas, kurš nodeva, ir ar mieru nekad nesatikties ar cilvēku, ar kuru bija neuzticīgs, kā arī, ja tas, kurš tika nodots, spēj no sirds piedot. Ja šos trīs nosacījumus kaut kādu iemeslu dēļ nevar izpildīt, šķiršanās droši vien būs neizbēgama. Ja tomēr nolēmāt, ka attiecības neizdosies saglabāt, pacentieties, lai šķiršanās būtu pēc iespējas vienkāršāka. To izdarīt palīdzēs turpmāk sniegtie padomi.

2.solis. Nebaidieties uzdot Jums interesējošus jautājumus. Sliktākais, ko varat izdarīt, ja partneris ir bijis neuzticīgs, izlikties, ka nekas nav noticis. Ja vēlaties ātrāk pārdzīvot šo nepatīkamo situāciju un sagatavoties jaunām attiecībām, nebaidieties skatīties patiesībai acīs un meklēt Jums svarīgas atbildes. Visbiežāk pirmais jautājums, kas interesē nodotajiem cilvēkiem, kādēļ viņš (viņa) tā rīkojās. Pat, ja nav cerību saglabāt attiecības, uzdodiet šo jautājumu bijušajam vai bijušajai. Var būt, ka atbilde nebūs patīkama, bet Jums ir tiesības to zināt.

3.solis. Atbrīvojiet savas emocijas. Jūsu reakcija par neuzticību ir atkarīga no tā, vai uzzinājāt šo faktu nejauši, vai jau kādu laiku bija aizdomas. Ir tikai normāli, ja šajā laikā jūtat dusmas, īgnumu, sirdssāpes un citas līdzīgas jūtas. Neslēpiet tās, bet centieties pārdzīvot. Vērojiet, kā tās mainās. Vislabāk būtu, ja ar kādu par to varētu izrunāties – varbūt ar mammu vai labāko draudzeni.

Saskaroties ar neuzticību:

· Varat justies satriekts (-a);

· Varat justies tā, it kā zaudētu lielu un svarīgu dzīves daļu;

· Varat just dusmas un sāpes;

· Var būt grūti koncentrēt uzmanību, koncentrēties;

· Droši vien kādu laiku domāsiet, ka nekad nespēsiet aizmirst savu bijušo partneri un nekad nesatiksiet labāku, bet tā nav taisnība;

· Dažreiz gribēsiet raudāt;

· Lai arī ko darāt, Jums liekas, ka viss apkārtējais atgādina iepriekšējās attiecības;

· Var rasties vēlme izvairīties no cilvēkiem, kas jūs pazina kā pāri;

· Jūs var kaitināt sīkumi;

· Visu laiku jūtaties noguris (-usi) un ir miega traucējumi;

· Domājat, kā Jūsu mīļotais vai mīļotā pavada laiku ar citu.

4. Dodiet sev laiku samierināties ar situāciju un neļaujieties skumjām. Protams, ka jūtaties nomākts (-a). Jūs nodeva cilvēks, un Jums būs nepieciešams laiks, lai pārdzīvotu šo situāciju. Svarīgākais neļauties skumjām. Piemēram, neieslēdzieties mājās. Centieties pēc iespējas biežāk darīt kaut ko patīkamu – varbūt aizejiet uz teātri, bet varbūt piesakieties valodu kursiem, ko jau sen sapņojāt apgūt.

5. Nesteidzieties pieņemt svarīgus lēmumus. Neuzticība var izraisīt šoku, īpaši, ja to pat nenojautāt. Varat justies tik ļoti nomākts (-a), ka būs grūti pieņemt racionālus lēmumus. Tādēļ vismaz mēnesi pēc šīs ziņas nepieņemiet svarīgus lēmumus. No sākuma centieties nomierināties un tikai tad, kad jutīsieties labāk, sāciet domāt par nākamajiem soļiem.

6. Nevainojiet sevi. Attiecības ir atkarīgas no diviem cilvēkiem, taču atcerieties, ka galīgo lēmumu par sānsoli pieņēma Jūsu otrā puse. Protams, centieties saprast šādas izvēles iemeslus, bet ziniet, ka nevarat vainot sevi cita cilvēka neuzticības dēļ. Labāk centieties mācīties no kļūdām un skatīties nākotnē.

7. Atgūstiet uzticību pret pretējo dzimumu. Saskaroties ar neuzticamību, parasti rodas vilšanās ne tikai pret savu bijušo, bet arī visu pretējo dzimumu. Uzskatīt, ka visi viņi vai viņas ir vienādas, ir kļūdaini, kaut arī Jums liekas pilnīgi pretēji. Ja tam ticēsiet, varat kaitēt nākamajām attiecībām.

Komentāri (169)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu