Soču F-1 posms nākamgad varētu nemaz nenotikt (8)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/Scanpix

Nākamajā Pirmās formulas (F-1) pasaules čempionāta sezonā plānotais posms Krievijas kūrortā Sočos varētu nemaz nenotikt, jo strīda rezultātā nokavēts pieteikuma iesniegšanas termiņš.

Strīds izcēlies starp Krievijas Automobiļu federāciju (RAF) un sacensību popularitātes veicinātājiem, kā rezultātā laikus netika iesniegts pieteikums Starptautiskajai Automobiļu federācijai (FIA).

Lai tomēr tiktu pie iespējas jau nākamgad rīkot Soču posmu, RAF ir jāpārliecina FIA, ka pieteikuma neiesniegšanai bija tiešām būtisks iemesls.

«Pieteikuma forma netika iesūtīta laikus, jo sacensību popularitātes veicinātājs «JSC Omega» nespēja izpildīt nepieciešamos nosacījumus. Kompānija ar Krievijas Lielās balvas organizatoriem neparakstīja līgumu, neparakstīja vienošanos par pieteikuma iesniegšanu un nesamaksāja nodevu FIA,» teikts RAF oficiālajā paziņojumā. «Vēlamies apliecināt, ka esam gatavi iekļaut Krievijas «Grand Prix» nākamā gada F-1 čempionāta kalendārā, tiklīdz «JSC Omega» izpildīs nepieciešamās formalitātes.»

Plānots, ka Soču posms varētu norisināties 2014. gada 19. oktobrī.

Sacensības varētu tikt rīkotas jaunizveidotajā Soču olimpiskajā parkā. Pirms tam nākamā gada februārī Soči uzņems arī ziemas olimpiskās spēles.

Nākamās sezonas kalendārs tiks apstiprināts septembrī.

Šosezon piloti sacenšas 19 posmos.

Komentāri (8)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu