Bagatskis: Sapratne uzbrukumā vēl jāatrod un jāslīpē (4)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Latvijas vīriešu basketbola izlases galvenais treneris Ainārs Bagatskis pēc zaudējuma pirmajā pārbaudes spēlē Slovēnijā (67:71) sacīja, ka vairāki sastāva varianti laukumā kopā spēles apstākļos bija pirmo reizi.

«Preses konferencē pateicos mājiniekiem par vārda pilnā nozīmē silto uzņemšanu – zālē bija apmēram 40 grādu silts un saņēmām par astoņām piezīmēm vairāk. Protams, tas tika teikts kā joks, bet, nopietni runājot, šādos apstākļos, turklāt cīņā ar pieredzējušu un meistarīgu mājinieku komandu, var labi redzēt, kas kurš ir. Vērtīga pieredze un arī informācija pārdomām,» atklāja treneris.

«Otrajā puslaikā ar nestandarta aizsardzību izdevās izsist slovēņus no ritma. Savukārt uzbrukumā nomierinājāmies un trāpījām savus metienus, kurus mums jātrāpa, ja gribam cīnīties par uzvarām. Tiklīdz uzbrukumā nospēlējām pacietīgi, viss beidzās ar pretinieku sodu vai brīvu metienu.»

«Pagaidām daudzās situācijās spēlētāji vēl tikai cenšas uztaustīt savstarpējās saiknes. Ir virknējumi, kuri kopā cīnījušies klubu sastāvos vai iepriekš izlasē, bet vairāki sastāva varianti laukumā kopā spēles apstākļos šodien bija pirmo reizi. Sapratne uzbrukumā vēl jāatrod un jāslīpē. Taču aizsardzībā tās trūkums nav nekāds attaisnojums. Vienkārši katram jāizdara savs darbs,» piebilda Bagatskis.

Komentāri (4)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu