Auto asociācijas biedri pērn nodokļos samaksājuši 43,8 miljonus latu (8)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Lita Krone/LETA

Latvijas auto nozarē strādājošos uzņēmumus apvienojošās Auto asociācijas biedri pērn nodokļos samaksājuši 43,8 miljonus latu, liecina Auto asociācijas dati.

Saskaņā ar Valsts ieņēmuma dienesta (VID) sniegtajiem datiem auto pārdošanas nozari Latvijā kā savas pamatdarbības veidu 2012.gadā ir norādījušas 1106 juridiskās personas, bet auto remonta nozarē - 3069 juridiskās personas.

Valsts budžeta ieņēmumi 2012.gadā no nozares spēlētājiem pērn kopumā bija 78 miljoni latu, no tiem auto pārdošanas nozarē strādājošiem nodokļos samaksājuši 62 miljonus latu, auto remonta nozarē strādājošie - 16 miljonus latu. Tie kopumā ir 1,7% no 2012.gada VID administrētajiem valsts budžeta ieņēmumiem:

90% no kopējiem valsts budžeta ieņēmumiem - 75 miljoni latu - nozarē 2012.gadā veido 135 nodokļu maksātāji jeb 3% no nozares nodokļu maksātāju skaita - 58 auto pārdošanas nozarē strādājošie nodokļu maksātāji, 77 auto remonta nozarē strādājošie nodokļu maksātāji.

No Auto asociācijas biedru samaksātajiem nodokļiem valsts budžeta ieņēmumi 2012.gadā bija Ls 43,8 miljoni latu, tajā skaitā no auto pārdošanas nozarē strādājošiem nodokļu maksātājiem - 43 miljoni latu, bet no auto remonta nozarē strādājošiem nodokļu maksātājiem - 800 000 latu. Tie kopumā bija 0,9% no 2012.gada VID administrētajiem valsts budžeta ieņēmumiem.

Biedrību «Latvijas Pilnvaroto autotirgotāju asociācija» 1994.gadā nodibināja 12 Latvijas jaunu auto tirdzniecības uzņēmumi. 2013.gada 7.janvārī LPAA mainīja nosaukumu uz «Auto asociācija», kļūstot par vienīgo auto nozares profesionālo organizāciju Latvijā, ka apvieno mehānisko transportlīdzekļu ražotājus, mehānisko transportlīdzekļu komponentu un/vai rezerves daļu ražotājus un/vai tirgotājus, importētājus, pilnvarotos auto tirgotājus, autorizētos un neatkarīgos mehānisko transportlīdzekļu remonta un tehniskās apkopes pakalpojuma sniedzējus.

Auto asociācijas prioritāte ir pārstāvēt savu biedru intereses sadarbībā ar dažādām valsts institūcijām, nodrošinot patērētāju interešu ievērošanu attiecībā uz automašīnu garantiju saistībām un auto servisu sniegtajiem pakalpojumiem.

Pašlaik asociācijā ir 37 biedri, kuri pārstāv 44 automobiļu un motociklu ražotāju zīmolus un Latvijas tirgū pārdod virs 90% jauno transportlīdzekļu, nodrošinot vairāk kā 2500 darba vietu, nodokļos valsts budžetā ik gadus nomaksājot vairākus desmitus miljonu latu. No 2003.gada Auto asociācija ir Eiropas Autoražotāju asociācijas (ACEA) biedrs.

Komentāri (8)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu