Pārtrūkst motobraucēja Jonasa uzvaru sērija Eiropas čempionāta sacensībās (2)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: R.Oliņš/Apollo

Latvijas jaunais motobraucējs Pauls Jonass svētdien ierindojās ceturtajā vietā Čehijā notikušajā Eiropas čempionāta (EMX) piektajā posmā 125 kubikcentimetru klasē.

Visās iepriekšējās šīs sezonas piecās sacensībās, kas norisinājās četros posmos, Jonass bija izcīnījis uzvaras.

Sākotnēji Jonass bija ātrākais savā treniņbraucienu grupā, savā pusfināla grupā un arī iesildīšanās braucienos pirms fināla. Tomēr finālsacensībās latvietim nācās samierināties ar ceturto vietu, kamēr par uzvarētāju kļuva Nikolā Derkūrs no Francijas, kuram Jonass zaudēja 14,3 sekundes.

Tiek vēstīts, ka Jonass finālbrauciena laikā piedzīvojis divus kritienus.

Vēl viens Latvijas sportists Tomass Šileika finālsacensībās ierindojās desmitajā vietā, bet Kristers Drevinskis ieņēma 31. pozīciju 40 sportistu konkurencē.

Čempionāta kopvērtējumā Jonass ar 143 punktiem joprojām ir pārliecinošs līderis, tuvāko sekotāju Kalvinu Vlānderenu no Nīderlandes apsteidzot par 29 punktiem. Tikmēr Šileika kopvērtējumā ar iekrātiem 46 punktiem ieņem devīto pozīciju, savukārt Drevinskis ar pieciem punktiem ir 36. vietā.

EMX 125 kubikcentimetru klasē Jonass debitēja pērn, kad kopvērtējumā izcīnīja augsto piekto vietu. Savukārt vēl gadu pirms tam Jonass triumfēja pasaules junioru čempionātā 85 kubikcentimetru klasē.

Komentāri (2)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu