Katrs piektais auto vandalisma gadījums saistīts ar agresīvu uzvedību (8)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: -Charlotte Gonzalez-, CC BY-NC 2.0

Garāmgājēju izsisti stikli un lukturi, iereibušu kaimiņu saskrāpēta auto virsbūve, apzagti un pilnībā izdemolēti auto - visai bieži automašīnu bojājumi saistīti ar agresīvu un neadekvātu cilvēku uzvedību, liecina «If Apdrošināšanas» («If») Atlīdzību daļas apkopotā informācija.

Agresīva, uzbrūkoša uzvedība visai bieži ir iemesls dažādiem auto vandalisma gadījumiem. «If» Atlīdzību daļas apkopotā informācija liecina, ka katru gadu aptuveni 20-30% no visiem KASKO atlīdzību gadījumiem, kas saistīti ar ļaunprātīgu citu cilvēku rīcību, ir radušies agresīvas rīcības dēļ.

«If» Atlīdzību daļas vadītāja Līga Bērziņa informē, ka jūnija beigās apdrošinātājs saņēma kādas KASKO klientes atlīdzības pieteikumu, kurā viņa norādīja, ka, atgriežoties pie sava auto, atradusi zīmīti, ka viņa nemāk novietot pareizi auto, un norādi, ka «pārsteigumu» lai meklē sānos. Kāds ar asu priekšmetu bija saskrāpējis auto durvis. Savukārt maija beigās kāda klienta automašīnu ar nazi bija saskrāpējuši iereibuši kaimiņi. Kāds cits klients savā pieteikumā norādīja, ka pārdurtas auto riepas un saskrāpēta virsbūve ir kaimiņu atriebība. Reizēm auto tiek sabojāts īpašnieka klātbūtnē, piemēram, vairākkārt «If» atlīdzinājuši auto bojājumus, kurus pie sarkanā luksofora gaismas stāvošam auto nodarījuši garāmgājēji. Šī gada sākumā kāds autovadītājs Pārdaugavā bija apstājies ielas malā, lai kartē atrastu vajadzīgo adresi, un kļuva par liecinieku kautiņam uz ielas. Pieci vīrieši mēģināja izrēķināties ar kādu cilvēku un vairākkārt viņu grūda pret stāvošo auto, sabojājot motora pārsegu.

Visbiežāk automašīnām tiek izsisti stikli, sabojāti riteņi, kā arī saskrāpēta virsbūve. KASKO polišu īpašnieki reizēm savos pieteikumos arī norāda, ka auto, iespējams, sabojāts, jo nav izdevies uzlauzt auto vai arī automašīnā nav atrasts nekas vērtīgs. Citkārt norādīts, ka apzināti kāds staigājis pa auto virsbūvi, lēkājis pa jumtu vai arī ar asu priekšmetu saskrāpējis virsbūvi.

Apdrošināšanas sabiedrības vidējā KASKO klientiem kompensētā atlīdzība par dažādiem auto vandalisma gadījumiem ir 350-400 lati, informē «If Apdrošināšanas» komunikāciju vadītāja Daiga Bluķe.

Komentāri (8)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu