Foto: Atkritumi no kuģiem un trūdoši līķi pludmalē Jūrkalnē (144)

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Pēc nesenās vētras Kurzemes piekrastē, no Baltijas jūras tiek izskaloti melni atkritumu maisi un dažādas drazas. Atkritumi atrodami plašā teritorijā Jūrkalnes pludmalē.

Izskaloti tiek arī dažādi plastmasas atkritumi, medikamentu iepakojumi, tetrapakas ar uzraktiem zviedru valodā. Saskaitījām vairākas zaļas kapsulas ar uzrakstiem «Ekspresso», kā izrādās - no kafijas automātiem. Pamanīts arī dzīvsudraba termometrs ar bojātu galu, kurš ātri vien tika ieskalots atpakaļ jūrā.

Tāpat jāmin, ka jūras piekraste nosēta beigtām zivīm un lielākiem jūras dzīvniekiem (roņiem), kuri nobeigušies Baltijas jūrā vai pie tās krastiem. Tie trūd karstajā saulē un izdala neciešamu līķu smaku. Tika manīti divi roņi, kuriem putni jau paspējuši noēst ādu un visu, kas ēdams.

Pēc izskalotajiem atkritumiem un uzrakstiem uz tiem var secināt, ka tie tikuši izmesti jūrā no Zviedrijai piederošiem kuģiem.

Komentāri (144)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu