Jūrmalā godina sakoptāko īpašumu saimniekus (1)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ojāra Martinsona foto no Jūrmalas pilsētas domes arhīva.

Sestdienas pēcpusdienā, 2013. gada 3. augustā, Horna dārzā Jūrmalā tika godināti konkursa «Jūrmalas sakoptākais īpašums 2013» laureāti. Konkursu rīko Jūrmalas pilsētas dome, lai novērtētu kūrortpilsētas vizuālo izskatu un izteiktu pateicību sakoptāko un skaistāko īpašumu kopējiem, portālu «Apollo» informēja Sabiedrisko attiecību nodaļas vadītāja p.i. Elita Cepurīte.

Kopumā konkursam šogad bija pieteikti 42 īpašumi, un visi konkursa dalībnieki saņēma Jūrmalas pilsētas domes balvas – Atzinības rakstus un krāšņus puķu stādus savam dārzam, bet konkursa laureāti – arī goda plāksni «Jūrmalas sakoptākais īpašums 2013». Jūrmalas skaistāko dārzu kopējus sveica pilsētas domes Kultūras jautājumu komitejas priekšsēdētāja Gunta Liepiņa. Pēc svinīgās apbalvošanas konkursa dalībnieki tika aicināti uz vasaras koncertu Horna dārzā.

«Konkursu par sakoptāko īpašumu pašvaldība rīko jau daudzus gadus, un tam ir nenovērtējama nozīme skaistas pilsētvides veidošanā. Mēs redzam, ka ar katru gadu tam piesakās arvien vairāk dalībnieku. Ne tikai privātmāju īpašnieki, bet arī iestādes un uzņēmumi, tāpat cilvēki, kas dzīvo daudzdzīvokļu namos, ir ieguldījuši daudz darba, iekopjot skaistus pagalmus un dārzus, kas priecē gan pašus, gan pilsētas viesus. Mums kā kūrortpilsētai tas ir ļoti svarīgi,» uzsver Jūrmalas pilsētas domes priekšsēdētājs Gatis Truksnis. «Esam pateicīgi visiem jūrmalniekiem, kas ikdienā rūpējas par to, lai viņu īpašums būtu sakopts. Šis konkurss pašvaldībai ir iespēja pateikties skaistāko dārzu kopējiem un parādīt viņu veikumu citiem.»

Individuālo dzīvojamo māju grupā konkursam bija pieteikti 29 īpašumi, no tiem godalgoti 13 konkursa dalībnieki. Plāksnīti «Jūrmalas sakoptākais īpašums 2013» pie savas mājas varēs piestiprināt Vienības prospekta 32, Vikingu ielas 36, Strēlnieku prospekta 7, Tērauda ielas 6, Zemgales ielas 56, Kalēju ielas 64, Vasaras ielas 44, Kaugurciema ielas 69, Jēkabpils ielas 6, Cīruļu ielas 101, E. Dārziņa ielas 5, Robežu ielas 32 un Tirgus ielas 9 īpašnieki.

Daudzdzīvokļu namu grupā no pieteiktajiem četriem godalgu «Jūrmalas sakoptākais īpašums 2013» saņēma divi: nams Amatas ielā 1 (apsaimniekotājs SIA «Tālbergs un CO») un Tērbatas ielā 31 a (dzīvokļu īpašnieku biedrība «Tērbatas birzs»).

Izglītības iestāžu grupā no pieteiktajām trim tika godalgota Pumpuru vidusskola Kronvalda ielā 8, bet Bulduru Dārzkopības vidusskolai šogad piešķirts tituls «Jūrmalas paraugdārzs». Šo titulu pēc konkursa komisijas vērtējuma var saņemt dārzi un objekti, kas trīs gadus pēc kārtas ieguvuši godalgas. Nākamajos trijos gados komisija tāpat apskata un izvērtē šos dārzus, bet kopējā vērtējumā neiekļauj. Tādējādi tiek cildināti čaklākie īpašnieki, vienlaikus dodot iespēju konkursā uzvarēt arī citiem.

Iestāžu un organizāciju grupā sakoptākā īpašuma godā tāpat kā pērn šogad ir Majoru Dievmātes Bezvainīgās Sirds Romas katoļu baznīca Pilsoņu ielā 32 un pašvaldības SIA «Veselības un sociālās aprūpes centrs – Sloka» Dzirnavu ielā 36/38.

Komisijas sastāvā, kas vērtēja konkursam pieteiktos īpašumus, bija Jūrmalas pilsētas domes Pilsētsaimniecības un labiekārtošanas nodaļas galvenā dārzniece Ingrīda Griķe, Pilsētplānošanas nodaļas ainavu arhitekts Jānis Lediņš, kā arī pilsētplānošanas un sabiedrisko attiecību speciālisti, komisijas priekšsēdētāja – izpilddirektora pienākumu izpildītāja Gunta Smalkā.

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Nepalaid garām
Uz augšu