Patīkamas pārmaiņas Breivīka dzīvē (141)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/Scanpix

Norvēģijas varas iestādes plāno terora aktos apsūdzēto Andersu Breivīku uz laiku pārcelt uz liberālāku cietumu Šīenas pilsētā, vēsta «The Local».

Breivīks jau vairākkārt lūdzis viņu pārcelt uz cietumu Šīenā, sūdzoties, ka apstākļi Ilas cietumā, kur viņš uzturas pašlaik, esot pārāk bargi. Breivīks pat brīdinājis, ka smagie dzīvošanas apstākļi cietumā viņu varētu novest līdz pašnāvībai. Visvairāk Breiviku, kurš 2011.gada 22.jūlijā aukstasinīgi nogalināja 77 cilvēkus, neapmierinot tas, ka viņam nav atļauts komunicēties ar citiem ieslodzītajiem, un apsardzes pastiprinātā uzmanība.

Norvēģijā ir tikai trīs cietumi, kas spēj uzņemt tādus cietumniekus kā Breivīks - Ilas, Šīenas un Reinarīkes. Šīenas cietums esot slavens ar «vismaigākajiem» dzīves apstākļiem no šiem trim cietumiem.

Cietuma vadība gan uzsverot, ka Breivīka pārvešana neesot saistīta ar viņa sūdzībām - cietumnieku pārvešana no viena cietuma uz otru esot standartprocedūra Norvēģijā.Pagaidām nav zināms, kad Breivīks tiks pārvests, un cik ilgi tur uzturēsies.

Komentāri (141)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu