Karro: Bija uztraukums, jo arī Čehijā gribēju uzrādīt labu rezultātu (1)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ray Archer, www.steveturnerracing.com

Aizvadītajās brīvdienās Čehijā norisinājās pasaules motokrosa čempionāta kārtējais posms, kurā latviešu braucējs Matīss Karro divu braucienu summā MX1 klasē izcīnīja 12. vietu.

Lai arī pirms šī posma bija domāts, ka Matīss startēs ar jauno motociklu, tas vēl nenotika, jo komandai vēl neizdevās to savest kārtībā par visiem 100%. Taču, kā atzina Matīss, tad arī vecais motocikls ir jaudīgs un gana ātrs.

Abos braucienos Matīss finišēja 12. vietā, kas arī divu braucienu summā deva 12. rezultātu. Čempionāta kopvērtējumā tas Karro ļāva apsteigt komandas biedru Džonatanu Baraganu un pakāpties uz 17. vietu.

«Pirms starta bija neliels uztraukums, jo iepriekšējā posmā biju uzrādījis labu rezultātu, ko arī gribēju izdarīt šoreiz. Treniņos un kvalifikācijā ierindojos 13. vietā, taču varēju nobraukt arī labāk,» Karro citē viņa preses sekretārs.

«Pirmajā braucienā starts man nepadevās. Brauciena laikā aizcīnījos līdz 12. vietai, kur tobrīd man priekšā atradās jau 11.vietas braucējs. Taču nejutos pārliecināts par savām spējām, tāpēc atlikušajā laikā nobraucu prātīgi un finišēju 12.pozīcijā,» pirmā brauciena notikumus atceras Karro.

«Otrajā braucienā starts bija vēl sliktāks, jo, manuprāt, vienu brīdi biju pats pēdējais. Taču turpinājumā izdevās atrast savu ritmu un aizcīnījos līdz 12. vietai. Priekšā braucošie konkurenti tobrīd jau bija atrāvušies, tāpēc savā tempā nobraucu līdz galam un arī finišēju 12.vietā.»

Matīss atzīst, ka šī nebija viņa trase, tāpēc arī sportists neriskēja un brauca piesardzīgi.

«Lielākā problēma šajā posmā bija tā, ka man šī trase nepatika, tāpēc arī nevarēju tai pielāgoties. Šobrīd jūtu, ka esmu guvis mācību no iepriekšējām reizēm. Agrāk, kad man nepatika kāda trase vai arī nejutos pārliecināts par savām spējām, tāpat turpināju braukt ātri un centos noķert konkurentus, tāpēc arī bieži sanāca iedzīvoties traumās. Tagad esmu mācījies no kļūdām, tāpēc šoreiz neskrēju pa galvu un pa kaklu, jo galvenais bija finišēt, kas arī izdevās,» teic sportists, kurš piebilda, ka fiziskajā ziņā šobrīd jūtas ļoti labi.

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu