Noskaidroti Latvijas ātrākie ceturtdaļjūdzes «sprinteri» (2)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Pagājušajā nedēļas nogalē Ventspilī norisinājās Latvijas dragreisa čempionāta 5. ieskaites posms, kurš piepildīja Ventspils lidlauku ar jaudīgiem sporta automobiļiem un atbalstītāju pūļiem. Šis bija sezonas priekšpēdējais posms, līdz ar to redzējām spraigu cīņu par  kopvērtējuma punktiem.

Jau sestdienā, pirmajā sacensību dienā, skatītājus pārsteidza kuplais dalībnieku skaits, jo uz sacensībām bija ieradušies vairāki Lietuvas un Igaunijas jaudīgie dragreisa auto. Dalībnieki skatītājus lutināja ar iespēju tuvumā apskatīt un fotografēties pie savām automašīnām, kā arī iegūt autogrāfus no braucējiem, apmeklējot dalībnieku parku.

Kā jau gaidījām, sīva cīņa norisinājās čempionāta «Unlimited» klasē. Lai arī pirmajā kvalifikācijas dienā čempionāta jaudīgākās klases labāko kvalifikācija laiku uzrādīja braucējs Ilmārs Zausajevs, nākamās dienas fināla braucienos tehnisku iemeslu dēļ viņš piekāpās Lietuvas braucējam Aivaram Štikelim, atdodot pjedestāla zelta medaļas vietu. Taču puiši sacensību un konkurenci uztvēra draudzīgi ar humoru izspēlējot fināla braucienu - Ilmārs uz starta stājās bez auto, parādot, ka viņa reakcija, ieņemot skriešanai zemo startu, bija ātrāka par Lietuvieša jaudīgā auto uzrāvienu.

Lidlaukā tika uzstādīta 402,336 metrus gara dragreisa taisne. Jau pirmajā dienā, kad norisinājās dalībnieku kvalifikācijas braucieni, organizatorus pārsteidza lielais apmeklētāju skaits. Tādēļ, pēc pirmās sacensību dienas tika nedaudz pagarināta skatītāju zona, un drošības iemeslu dēļ izveidota piltuves formā, kas turklāt apmeklētājiem palīdzēja labāk pārraudzīt visu trasē notiekošo.

Noslēdzošais posms norisināsies no 31.augusta līdz 1.septembrim Rīgā, Biķernieku trasē.

Sacensību uzvarētāji:

«UNLIMITED» klase:

1. Aivaras štikelis

2. Ilmārs Zausajevs

3. Māris Ozoliņš

«PRO B» klase:

1.Jānis Dimpers

2.Agris Biezais

3.Jevgēnijs šabanovs

«PRO A» klase:

1.Rihards Eriņš

2.Rolands Ozolinš

3.Ervīns Klāsups

«PRO STREET» klase:

1. Edgars Eriņš

2.Oļegs Rezņiks

3.Jānis Dimpers

«STREET MODIFIED» klase:

1.Rihards Eriņš

2.Vytis Juozaitis

3.Vitālijs Koloss

«STREET» klase:

1.Edgars Dimpers

2.Klāvs Laiviņš

3.Maksims Ordovskis

«HANDICAP» klase:

1.Andrejs Stefanovičs

2.Maksims Milčs

3.Mihails Riško

Komentāri (2)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu