Dāvis Bertāns: Laukumā atgriezīšos februārī vai martā (1)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Lita Krone/LETA

Latvijas basketbolists Dāvis Bertāns, kurš šobrīd ārstējas no pavasarī gūtā ceļgala krustenisko saišu plīsuma, laukumā varētu atgriezties nākamā gada februārī vai martā, sarunā ar laikrakstu «Sporta Avīze» prognozēja pats sportists.

Bertāns traumu guva aizvadītās sezonas Serbijas čempionāta finālsērijas ceturtā mača pirmajā puslaikā. Tomēr latvieša prombūtne netraucēja viņa pārstāvētajai Belgradas «Partizan mt:s» izcīnīt uzvaru pār citu galvaspilsētas klubu «Crvena Zvezda», sērijā līdz trim uzvarām nodrošinot triumfu ar 3-1.

Bertāns atklāja, ka pirmajā brīdī par savainojumu neesot bijis nekādu aizdomu. «Ar palīdzību, taču malā nogāju pats, un jau pēc pusminūtes staigāju gar laukuma malu un šķita, ka viss būs kārtībā. Arī ārsti pateica, ka nekam nopietnam nevajadzētu būt - sliktākajā gadījumā varbūt sastieptas sānu saites

Tomēr pēcāk viss izrādījās krietni nopietnāk, kā rezultātā latvietim nāksies izlaist lielāko daļu no nākamās sezonas.

Jau iepriekš bija skaidrs, ka Bertāns nevarēs palīdzēt Latvijas izlasei gaidāmajā Eiropas čempionātā, turklāt visticamāk nāksies izlaist arī ULEB Eirolīgas sezonu. «Taču nedomāju, ka tas būtu solis atpakaļ, tieši pretēji - brīdī, kad atgriezīšos laukumā, tas man būs bijis vēl viens solis uz priekšu. Reālākais variants, kad atgriezīšos ir februāris vai marts. Neviens šeit negrib sasteigt, un arī pats uzskatu, ka šie pāris mēneši manā karjerā neko neizšķirs. Klubā es varētu atgriezties ap gadumiju

Šobrīd Bertāns atrodas Sanantonio. Tieši šīs pilsētas komanda «Spurs» pēc pērnā gada drafta ieguva tiesības uz latviešu basketbolistu. Klubs nolēmis parūpēties par Bertāna veselību.

««Spurs» paši ierosināja, ka varētu operāciju veikt pie viņiem. Nevienam nebija pretenziju, jo visi labi apzinās, cik augstā līmenī medicīna ir ASV un ka Eiropa šajā jomā tomēr diezgan iepaliek,» uzskata Bertāns.

Aizpagājušā gada vasarā Bertānu NBA draftā otrajā kārtā ar kopējo 42. numuru izvēlējās Indiānas «Pacers» komanda, bet uzreiz pēc tam viņš tika aizmainīts uz «Spurs». Bertāns kļuva tikai par otro Latvijas basketbolistu, kurš draftēts NBA.

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu