Rosina uz ceļiem izvietot ekrānus, kuros uzrādīs transportlīdzekļu ātrumu (22)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: ☼zlady, CC BY-NC 2.0

Iekšlietu ministrija (IeM) ir apkopojusi sabiedrības pārstāvju priekšlikumus par braukšanas ātruma pārkāpumu fiksēšanu ar tehniskajiem līdzekļiem, tostarp par fotoradaru izvietošanas nosacījumiem, portālu «Apollo» informēja IeM Sabiedrisko attiecību un organizatoriskā darba nodaļas vadītāja Gunta Skrebele.

Kopumā saņemti vien 20 priekšlikumi, kurus iesūtījušas privātpersonas.

No saņemtajiem priekšlikumiem var secināt, ka sabiedrības pārstāvji aicina kā fotoradaru izvietošanas galveno mērķi izvirzīt ceļu satiksmes drošības paaugstināšanu un rosina fotoradarus izvietot uz ceļiem vietās, kur var tikt apdraudēta ceļu satiksmes drošība, bet ne ceļu posmos, kur nav apdraudējuma.

Pirms izvietotajiem fotoradariem tiek rosināts uzstādīt ceļa zīmes, kas brīdina transportlīdzekļa vadītāju par fotoradara izvietošanu. Tāpat uz ceļiem tiek rosināts izvietot arī ekrānus, kuros transportlīdzekļa vadītāja informēšanai tiek uzrādīts transportlīdzekļa pārvietošanās ātrums, kā arī prevencijas nolūkos tiek rosināts izvietot arī fotoradaru mulāžas. Savukārt sabiedrības uzticības veicināšanai tiek rosināts atbildīgo insitūciju mājaslapās ievietot informāciju par kritērijiem, kuri pamato fotoradara izvietošanas vietas noteikšanu, kā arī tiek izteikts aicinājums fotoradaru uzstādīšanas vietas izvēlē iesaistīt sabiedrību.

No saņemtajiem priekšlikumiem tikai atsevišķos gadījumos ir atbalstīta televīzijas raidījuma «Zebra» rosinātā iniciatīva par «tolerances sliekšņa» noteikšanu transportlīdzekļu braukšanas ātruma fiksēšanā, bet lielākajā daļā priekšlikumu šī iniciatīva nav guvusi atbalstu.

Liela daļa no saņemtajiem priekšlikumiem jau ir iestrādāti Iekšlietu ministrijas sagatavotajā Ministru kabineta noteikumu projektā «Tehnisko līdzekļu (fotoiekārtu vai videoiekārtu) izmantošanas kārtība», kas tiek virzīta izskatīšanai Valsts sekretāru sanāksmē. Starp saņemtajiem priekšlikumiem nav tādu, par ko projekta izstrādes stadijā jau nebūtu notikušas diskusijas starp Iekšlietu ministriju, tai skaitā arī Valsts policijas, un valsts akciju sabiedrības CSDD amatpersonām.

Komentāri (22)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu